(video) Spaniolii, solidari cu grecii. Manifestaţie la Madrid de susţinere a guvernului Tsipras

Manifestaţie la Madrid de susţinere a guvernului Tsipras - foto - stiri.tvr.ro

foto si articol – stiri.tvr.ro

28 Iunie 2015

Guvernul grec este susţinut şi de spanioli. Zeci de oameni au ieşit în stradă la Madrid în semn de solidaritate cu executivul condus de Alexis Tsipras. Liderul unei formaţiuni de stânga din Spania, prezent şi el la demonstraţie, a spus că problema actuală a Europei este austeritatea bugetară.

Liderii europeni şi FMI-ul ameninţă proiectul european, în opinia celor care au participat la manifestaţia în favoarea Greciei, la Madrid.

Principala voce a manifestanţilor a fost Pablo Iglesias, liderul Podemos, partidul spaniol anti-austeritate şi apropiat de Syriza.

Destinul actualului guvern de la Atena va influenţa alegerile spaniole din toamnă şi ascensiunea partidului Podemos care a acumulat milioane de voturi în toată Spania. Podemos vrea o politică anti-criză fără măsuri excesive de austeritate pentru populaţie şi cu o mai mare participare la buget din partea băncilor şi companiilor.

Actualul guvern de dreapta al lui Mariano Rajoy, care a pierdut aproape toată puterea regională la ultimele alegeri, încearcă să transmită un semnal de alarmă împotriva fenomenului Podemos, pe care-l califică drept anarhist, radical şi periculos pentru stabilitatea ţării.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/