(video) S-a legat CU LANȚURI în fața Ambasadei României. Gestul DISPERAT al unui moldovean

Moldovean protestatar

articol si foto – politik.md.

Un protest mai puțin obișnuit a avut loc ieri în fața Ambasadei României la Chișinău. Supărat că redobândirea cetățeniei române nu e accesibilă pentru cei cu venituri reduse, un moldovean și-a legat lanțuri de mâini și picioare. Acesta și-a motivat gestul prin senzația de captivitate pe care o simte ca cetățean al Republicii Moldova, comunică Politik.md.

Potrivit prostestatarului Vitalie Crețu, la moment procedura de redobândire a cetățeniei române este extrem de birocratică și costisitoare.

”Vreau să iasă adevărul istoric la suprafață. Nu am auzit niciodată ca cineva dintre strămoșii mei să fi depus cerere prin care să se dezică de cetățenia română și de aceea nu consider necesar ca eu să umblu să cheltui ultimii bani pentru copii, ca să umblu prin diferite arhive să scot diferite documente. Așa cum sunt legat acum cu lanțurile, așa sunt legat și de Republica Moldova cu salariul meu mizer și indemnizațiile mizere pentru copii. Ca să dau statul în judecată, iar îmi trebuie bani, pe care nu îi am. Mă simt captiv în țara asta. Cer să mi se întorcă cetățenia română mie și familiei mele. Țara mamă trebuie să aibă grijă de românii săi”, susține Vitalie Crețu, care afirmă că va mai reveni cu proteste.

Pe de altă parte, reprezentanții misiunii diplomatice afirmă că bărbatul nu s-a adresat încă cu o cerere de redobândire a cetățeniei române, dar odată ce o va face, vor încerca să găsească o soluție pentru problema pe care o reclamă.

articol preluat de pe http://politik.md./