Traian Băsescu, la Parchetul ICCJ, pentru a fi audiat ca suspect în dosarul de şantaj. Fostul preşedinte a fost huiduit

Traian Băsescu  - foto preluat de pe Mediafax

foto – businessmagazin.ro
articol – Andrei Dumitrescu – Mediafax

Traian Basescu audiat la Parchetul General

sursa – youtube.com

Traian Băsescu a fost audiat, miercuri, la PICCJ, ca suspect în dosarul care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, fostul preşedinte fiind huiduit de mai mulţi oameni, care au scandat “PMP şi ticălos, ai întors ţara pe dos” şi “Spune, Băse, adevărat, câţi dolari pe flotă ai luat”. Traian Băsescu a plecat de la PICCJ după aproximativ 20 de minute, la ieşire spunând doar că nu l-a sunat pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu, după ce a fost pus sechestru pe terenuri de la Nana.

Traian Băsescu a venit la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 11.00, fiind citat în calitate de suspect, pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj. După aproximativ 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ, acesta nedorind să spună ce a discutat cu procurorii şi dacă a fost pus sub urmărire penală.

Întrebat dacă a sunat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, în dosarul în care se fac cercetări, aşa cum a afirmat procurorul general al României, Tiberiu Niţu, Traian Băsescu a negat.

traian-basescu-parchet-2-marius-dumbraveanu

De la ieşirea din sediul PICCJ până la maşina cu care a venit, fostul preşedinte a fost huiduit de mai mulţi oameni, care au scandat “Băsescu, la puşcărie”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost huiduit şi la intrarea în sediul PICCJ, de mai multe persoane care au scandat “Băsescu, la puşcărie”, “Douăzeci de ani de puşcărie, după zece ani de domnie”, “Zece ani ai stat în deal, acum te duci la canal”, “Domnule Niţu, puneţi-i cătuşele”. Aceştia au pancarte pe care scrie “PMP -  Partidul Moştenitorilor Penali”, “Cloşca Mafiei, la puşcărie”, De Băsescu ne-am sătura, dă înapoi ce-ai furat”, precum şi caricaruri cu Traian Băsescu îmbrăcat în deţinut, lângă care sunt mesajele: “Am cărat şpaga cu roaba, acum e nasoală treaba”, “Vestimentaţia: Casa de modă Jilava”.

Traian Băsescu, la Parchetul General

sursa – youtube.com

În faţa protestatarilor este un cordon de jandarmi, printre aceştia fiind şi negociatori.

Traian Băsescu declara, luni, că se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el menţionând că a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.

“Doamna Firulescu (Gabriela Firea, n.r.) a făcut o plângere la Curtea Constituţională pentru declaraţiile mele şi, din câte ştiu, Curtea Constituţională i-a explicat că preşedintele este liber să facă orice declaraţie politică în timpul mandatului şi are aceeaşi libertate ca şi parlamentarii”, a mai spus atunci Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că Gabriela Firea “tot împrumuta aşa an de an şi nu plătea înapoi 400.000 de euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. “Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta ar fi bine să se spovedească public”, preciza Băsescu.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/politic/traian-basescu-la-parchetul-iccj-pentru-a-fi-audiat-ca-suspect-in-dosarul-de-santaj-fostul-presedinte-a-fost-huiduit-foto-14006663