( Catalin Lupasteanu) Percheziţii în dosarul “Gala Bute”. Rudel Obreja şi fostul consilier al Elenei Udrea, aduşi la DNA

rudel-obreja-bogdan-iordache

foto – Mediafax
Catalin Lupasteanu – Mediafax

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost adus luni la DNA, de către anchetatori, după ce la locuinţa sa din Sectorul 2 al Capitalei au fost făcute percheziţii, în dosarul “Gala Bute”. Procurorii DNA au făcut, luni, 18 percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul “Gala Bute”. În dosar sunt vizate noi fapte de corupţie privind foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării.

UPDATE 13:50 – Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, adus la DNA

Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltării, a fost adus luni la DNA de către anchetatori, după ce la locuinţa sa din localitatea ilfoveană Corbeanca au fost făcute percheziţii, în dosarul “Gala Bute”.

stefan-lungu-dna-marius-dumbraveanu

UPDATE 13:00 – Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, ridicat de acasă pentru a fi dus la audieri la DNA

Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), a fost ridicat, luni, în jurul orei 12.00, de la locuinţa sa de către anchetatorii care au făcut percheziţii acolo, el urmând să fie dus la audieri la sediul DNA.

Resmeriţă nu a dat detalii despre cazul în care este cercetat, spunându-le jurnaliştilor doar: “Vom vorbi când mă întorc”.

Anchetatorii au mai ridicat din locuinţa primarului o serie de documente.

De asemenea, surse judiciare afirmă că la Lupeni au fost făcute percheziţii şi la casa şefului Biroului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei, Cristian Condoiu, care ar fi sprijinit atribuirea unui contract către firma Termogaz din Haţeg, contract care, potrivit primelor informaţii, se referă la asigurarea energiei electrice în staţiunea montană Straja şi care datează din decembrie 2011.

În dosarul Gala Bute sunt noi fapte de corupţie;fostul consilier al Elenei Udrea, printre cei vizaţi

Procurorii DNA vor audia, luni, opt persoane în dosarul “Gala Bute”, în care sunt vizate noi fapte de corupţie privind foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării, printre cei care vor fi duşi la DNA pentru a da declaraţii fiind şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan

stefan-lungu-liviu-untaru

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, în dosarul “Gala Bute” sunt noi infracţiuni de corupţie care vizează foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării din perioada în care instituţia a fost condusă de Elena Udrea. Anchetatorii suspectează că s-ar fi fraudat fondurile Ministerului Dezvoltării, în perioada mandatului Elenei Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja şi pentru ca acesta să obţină un credit de la BRD.

Omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA, este suspectat că a transferat în contul SC Europlus Computers SRL sumele de 900.000 de lei, la 28 decembrie 2011 şi 2,1 milioane de lei, la 29 decembrie 2011.

“Pentru a justifica aceste plăţi, între cele două societăţi comerciale s-a încheiat un contract de publicitate având ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau să fie organizate de Obreja Rudel”, se arată în documentele citate.

cititi mai mult pe http://m.mediafax.ro/social/perchezitii-in-dosarul-gala-bute-rudel-obreja-si-fostul-consilier-al-elenei-udrea-adusi-la-dna-13798320