(video) Retrocedarile de paduri au depasit posibilitatile statului roman cu 575.000 ha

agent_green

agentgreenromania
Retrocedarile de paduri au depasit posibilitatile statului roman cu 575.000 ha
AGENT GREEN cere sistarea retrocedarilor

Se pare ca nimeni nu realizeaza in tara asta ca s-a deposit pragul critic al retrocedarilor. Cum fost posibil ca statul sa piarda mai multe paduri decat avea de dat inapoi? Cum e posibil ca padurile cele mai valoroase care au apartinut dintotdeauna statului sa fie retrocedate unor indivizi sau urmasi ai acestora care nu au detinut niciodata acele paduri”, a spus Gabriel Paun, Presedinte Agent Green.

Neregulile si abuzurile imputate fostei conduceri a DS Pitesti (director inginer Jinga Valerian) si a unor ocoale silvice includ retrocedarea ilegala a 2640 de hectare de padure, vanzari de arme de vanatoare si de serviciu, achizitii ilegale de autoturisme, obtinerea de valori banesti si foloase necuvenite. Acest caz a fost adus in mod formal in atentia Parlamentului Romaniei, Ministerului Mediului si Padurilor si RNP Romsilva si a ramas nesolutionat pana in ziua de astazi. Firma care a taiat padurile retrocedate illegal apartine lui Proca Fanel, fostului primar al comunei Berevoiesti, Arges.

Fondul forestier proprietate publică a statului mai masoara doar 3.227.907 ha adica 49,37% din fondul forestier national. Diminuarea cu 3.139.753 ha faţă de situaţia existentă la 31.12.1990 a fost posibila în principal datorită punerii în posesie a foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora, prin aplicarea prevederilor legilor fondului funciar. 561.168 ha de paduri s-au retrocedat sau sunt in curs de retrocedare ilegala. Solicitările de fond forestier formulate de către persoanele fizice şi formele asociative depasesc 575.000 ha. Judecând după mărimea acestor solicitări, ar însemna că statul nu va mai rămâne nici cu suprafața de pădure deţinută în proprietate în anul 1948.

articol preluat de pe https://www.youtube.com