Locuitorii din Moscova, sfătuiţi să se izoleze în locuinţe dacă simt un miros “chimic”

kremin-rusia-afp

Mediafax

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat locuitorii Moscovei să îşi ţină ferestrele închise dacă simt un miros “chimic” în aer, relatează Moscow Times, în ediţia electronică de luni.

Locuitorii din câteva districte din Moscova s-au plâns de “un miros neplăcut puternic”, duminică, a precizat departamentul local al ministerului. Sokolniki, Lefortovo şi Nagatinski Zagon sunt printre districtele cele mai afectate, a precizat primăria capitalei ruse pe site-ul său de Internet.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că responsabilii de mediu investighează problema dar că până în prezent nu a identificat nicio ameninţare la adresa sănătăţii publice. El le-a recomandat însă locuitorilor care observă un “miros chimic” să stea în casă, să ţină ferestrele şi uşile închise şi să izoleze fiecare crăpătură cu prosoape ude.

Avertizarea ministerului vine după ce un alt miros suspect a fost identificat la Moscova în noiembrie, urmat, o lună mai târziu, de o creştere a nivelului de acid sulfhidric, ce a determinat avertizări similare.

Oficialii au acuzat pentru problemele din noiembrie o rafinărie a Gazprom, amendată de un tribunal din Moscova cu 250.000 de ruble (4.500 de dolari la momentul respectiv). Gazprom a negat însă ca ar fi responsabilă de acest incident.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro