(surse) Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, ar fi cerut în 2013 șefului CJ Buzău obținerea unui contract pentru firma pe care o controla

Gabriel Surdu, Directorul RA-APPS - foto - ziuanews.ro

foto – ziuanews.ro
articol – AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Vicențiu Purcărea)

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, este cercetat de DNA pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău de la această dată, Cristinel Bîgiu, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții, susțin sursele, la sediul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, sediul SC Construct CO Group SRL, în spațiul de lucru unde își desfășoară activitatea Horațiu Daniel Popa Vidan, precum și la imobilul unde locuiește acesta, dar și la domiciliul lui Adrian Oancea.

Aceleași surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu și l-a sprijinit să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenției pe lângă primarul localității cerând 8% din valoarea contractului.

Firma SC Construct CO Group SRL ar fi fost condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar.

Potrivit surselor, în 21 mai 2014 între Primăria Ghergheasa și SC Construct CO Group SRL, administrată de Horațiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea și execuția ‘Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău’, în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/

Perchezitii DNA la RA APPS

sursa – https://www.youtube.com