EXPO MILANO 2015 La Milano au început cinci zile de proteste împotriva Expoziției Universale

EXPO MILANO 2015 - foto - italyexpomilano2015.com

foto – italyexpomilano2015.com
articol – AGERPRES/(AS — autor. Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

Cei care se opun Expoziției Universale care se deschide vineri la Milano au început miercuri cinci zile de proteste, autoritățile temându-se că acestea vor perturba ceremoniile oficiale, transmite AFP.

Mișcarea ‘No Expo’ a programat joi o manifestare a studenților și vineri un marș numit ‘No Expo May Day’, la care sunt așteptate circa 30.000 de persoane.

‘Expo este un mega +mare eveniment+ care ne sărăcește viețile și ne-a înghițit banii în ultimii ani prin licitații trucate și speculații’, arată mișcarea ‘No Expo’ într-un comunicat postat pe site-ul său internet.

În ajunul celor ‘Cinci zile de la Milano’ stabilite de opozanții Expo, forțele de ordine au desfășurat câteva operațiuni împotriva cartierelor generale ale unor mici grupări de extremă dreaptă sau anarhiste din Milano. Polițiștii au confiscat petarde, măști de gaz, bâte de baseball și materiale pentru fabricarea de cocktailuri molotov, informează presa italiană.

‘Milano s-a trezit într-un climat de tensiune și semne rele pe care nu le-a mai înregistrat de 30 de ani’, arată cotidianul La Repubblica. Primarul orașului Milano, Giuliano Pisapia, a solicitat întărirea dispozitivului de menținere a ordinii.

Circa 50 de șefi de stat și de guvern sunt așteptați vineri la Milano, la inaugurarea Expoziției Universale care ar urma să atragă circa 20 de milioane de vizitatori în cele șase luni cât va rămâne deschisă, potrivit organizatorilor manifestării.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/