Scrisoare deschisă către președintele României Traian Băsescu

sri-serviciul-roman-de-informatii.lbw1gqazmp

Subsemnatul Marian RIZEA, cetăţean român şi european, plătitor de taxe şi impozite la zi, candidat la funcţia de Preşedinte al României din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid cu un program autentic de stânga, vă solicit să dovediţi înţelepciune, cumpătare şi demnitate în puţinul timp care va mai rămas la cârma navei pe care o conduceţi de 10 ani, să respectaţi Constituţia ŢĂRII şi să dovediţi în ceasul al XII-lea că sunteţi Preşedinte al tuturor românilor, din ţară şi din străinătate.

Îndemnul Dumneavoastră recent făcut la un post privat de televiziune privind obligaţia ca un anume candidat să-şi dezvăluie public apartenenţa la un serviciu de informaţii, ca ofiţer acoperit, comportă comentarii şi reacţii pe măsură. Ne-am obişnuit Domnule Traian Băsescu, care întâmplător şi vremelnic vă aflaţi la comanda statului, să aruncaţi fumigene pentru a acţiona cu mai multă lejeritate în atingerea obiectivelor personale, de familie sau de grup.

Iniţiativa Dumneavoastră mediatică se doreşte o subtilă manevră politică, când de fapt este un şantaj grotesc cu multiple ţinte. Printre candidaţii la Preşedinţia României (Ponta, Tăriceanu, Iohanis, Vadim, Udrea, Meleşcanu, Macovei, Ghişe, Brânză, Kelemen etc., se află probabil nu unul, ci câţiva potenţiali ofiţeri acoperiţi şi nu există nici o incompatibilitate constituţională atâta timp cât aparţin unor servicii autohtone şi este un patriot.

Problema apare în clipa în care vreunul este în slujba unor servicii secrete străine. Dar cea mai mare problemă este a Dumnevoastră domnule Traian Băsescu. Dacă aţi ştiut că unul dintre cei mai sus enumeraţi era ofiţer acoperit şi desfăşoară acţiuni contrare statului român, era de datoria Dumneavoastră să-l deconspiraţi şi să acţionaţi preventiv, conform legii nu să-l lăsaţi ani la rând să facă politica statului român.

Dacă vreunul dintre candidaţi sau mai mulţi sunt ofiţeri acoperiţi ai unui seviciu românesc, nu aveţi dreptul să-l deconspiraţi! (ar trebui să-l decoraţi dacă a adus servicii patriei). Faceţi-o, dar nu înainte a vă consulta cu specialiştii în drept, pentru a evita încălcarea legii. De fapt, nu ar fi prima dată.

În locul acestor manevre mediatice cu puternic iz de golănie marinărească specifică celor 10 ani cât aţi condus România, mai bine aţi avea o sclipire de demnitate şi în loc să intraţi în jocul unei noi suspendări care va costa poporul român alte cateva zeci de milioane de euro, v-aţi da DEMISIA, aţi lua PLUTA (că flota aţi terminat-o, CFR-ul aşişderea, iar autostrăzi nu aţi construit) şi aţi pleca pe Dâmboviţa, spre mare. Aţi face economie de carburant (că tot sunteţi părtaş la privatizarea PETROM, un jaf economic fără precedent în istoria neamului românrsc) şi o mare bucurie electoratului, prin limpezirea apelor.

Ca ofiţer în rezervă cu gradul de colonel al Serviciului Român de Informaţii, pensionar, fost ofiţer al DSS timp 4 ani şi jumătate, fiu de ţărani, muncitor, tehnician, inginer, doctor în ştiinţe tehnice (mine, petrol, gaze), profesor universitar şi român 100%, vă provoc domnule Preşedinte, înainte de expirarea mandatulu, la o discuţie televizată despre modul în care aţi domnit în România. V-aş adresa acele întrebări pe care orice cetăţean onest vi le-ar pune.

Dar cel mai mult mi-aş dori o confruntare televizată între Dumneavoastră şi câte un reprezentant al muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor (artişti, medici, profesori etc.,), politicienilor, oamenilor de afaceri etc. Ar fi, după părerea mea, mult mai interesantă decât tot circul pe care l-aţi regizat şi întreţinut în ultimii 25 de ani împreună cu alţi politicieni…

Până atunci, vă solicit Domnule Preşedinte Traian BĂSESCU să lăsaţi timpul să rezolve problemele campaniei electorale să fiţi echidistant şi să respectaţi jurâmăntul dat la învestire/reînvestire, cu mâna pe Biblie. Nu uitaţi că, din toate timpurile, toţi care nu şi-au respectat Jurământul au suportat pedeapsa Divină care vine încet, dar sigur. Aşa să vă ajute

Dumnezeu!
Doamne oroteşte România.

Col(r). prof univ. dr. ing. Marian RIZEA, tel. 0722 217 156
Ploieşti, România 10 septembrie 2014

articol preluat de pe http://www.cotidianul.ro/