Justiția a devenit jucătoare, pentru că politica a devenit metastază

justitia-a-devenit-jucatoare

de Daniel Befu

Justiția jucătoare dă gol după gol în campania electorală. E condamnată să facă asta și e complice cu Băsescu

Justiția a devenit jucătoare, pentru că politica a devenit metastază. Eu cred că Justiția a pactizat cu Băsescu (mi-s neclare pârghiile prin care se sincronizează atât cu procurorii, cât și cu judecătorii…fiindcă nu e vorba doar de lansarea de dosare pe piață, ci și de verdicte grele date în ultima perioadă. Dacă era ceva murdar, SRI-ul condus de nașul lui VVP ar fi avut grijă să intercepteze problema. E posibil ca llinia de comunicare să fie STS-ul, cel care l-a făcut pe Antonescu să-i confiște lui Băsescu telefonul de serviciu cât a fost suspendat- însă lui TB i-a reușit remedierea mârlăniei de la CC chiar și fără telefonul STS). Eu cred că e un pact bun între Băse și Justiție. Și pe bună dreptate e o alegere de preferat pentru judecători și procurori să-i trosnească pe corupții care au îngenuncheat țara, decât alternativa. Iar ei, judecători și procurori, au prins gustul independenței de politic. Alternativa e un sistem din care noi am văzut doar vârful aisbergului în cel puțin 5 ocazii:

1. Năstase care la 5 AM dădea sms-uri ca să-și influențeze pozitiv Dosarul cu Inspectoratul de Stat în Construcții

2. Geoană care a timis-o pe Maria Schutz să o rezolve Cătălin Voicu. Acel Voicu care controla judecătorii prin bici (dosare de securitate) și zăhărel (șpăgi)

3. Șova, exponentul avocaților din politică (avocații sunt cea mai josnică specie din politică, pentru că ]ntr-o lege, printr-un cuvânt bine strecurat sau o virguliță, fac și desfac afaceri și împart dreptatea sau nedreptatea în țară) e cel la care a apelat Hrebe după ce-a belit-o. Planul lor mârșav era după modelul lui Iliescu, care pe furiș, înainte să părăsească jilțul, l-a grațiat pe cel la care era dator, Miron Cozma. Șova, al cărui cabinet de avocatură avea oameni care munceau peste 24 ore pe zi pentru Turceni și Rovinari? (contracost).

4. Tudor Chiuariu, ministru al Justiției condamnat cu suspendare (deci un pârnăiaș liber, pe românește), e unul din cei care cântăresc, ca membru al Comisiei Juridice, valoarea legilor în Parlamentul acestei țări.

5. Năstase, care se lamenta că e hăituit politic, cu nu știu câte dosare în spate după venirea lui Băse la Cotroceni, a mai găsit în sine resurse de viclenie, declarând cu tupeu venituri fictive de 100.000 USD timp de trei ani la rând (2009, 2010, 2011), bani proveniți din vânzarea ouălor de la Cornu. Asta în condițiile în care ferma nu mai funcționa din 2008. Această sumă, bani de buzunar pentru un om de statura lui Năstase, reprezintă mult peste cât strânge un average romanian într-o viață. La el s-a făcut totul din stilou, pe o declarație de avere. Și n-a pățit nimic. Ați auzit de vreun dosar pe tema asta? Citiți aiciinvestigația. Asta e țara în care trăim

Și atunci măi oameni buni, nu e normal ca Justiția să aleagă să le-o tragă la nemernici? Ea a ales să-și dea votul pentru libertatea ei. Alternativa ar fi să devină prostituata lor. Ce e mai bine, să joace ajutată de Cotroceni sau să devină păpușa tuturor creaturilor din speciile Voicu și Șova? Cum de altfel și reușise Voicu cu Costiniu. Voi ați citit stenogramale lor? Sunt aiuritoare.

Da, Macovei (femeia care a pus bazele DNA-ului și le-a dat judecătorilor semnalul că trebuie să nu mai aibă capetele plecate sub vremuri) își asumă pe față chestia asta (chiar dacă nu recunoaște că Justiția e actor în această campanie electorală), fiindcă în mama ei de treabă, despre asta e vorba în propoziție și nu trebuie să ne fandosim și să fim rușinați de asta. Într-o țară în metastază, e nevoie de președinte jucător (care în ultimele minute de joc vrea să marcheze goluri fără număr), de justiție jucătoare, fiindcă cu aspirină și o asistentă medicală care zâmbește frumos, nu ne vindecăm. În altă etapă a evoluției istorice a României postdecembriste va fi nevoie de acel președinte așezat, care stă și veghează de undeva de sus, asupra României ca un demiurg care privește la o doramă și pe ici pe colo mai mută locul unui gărduleț sau al unui copăcel. Noi suntem sub cod ROȘU (PSD), cod portocaliu (PDL), cod galben (PNL), codul Evei (PMP) și-al lui Adam.

Daniel Befu

P.S. Pentru cei care s-au obișnuit să vadă pe acest blog doar investigații și mi-au spus că site-ul ăsta ar trebuie să rămână cuminte și să publice câte o anchetă din când în când, vă spun că investigatiicenzurate.wordpress.com nu este un ziar, ci e un blog de atitudine împotriva cenzurii din presă, cenzură menită să-i protejeze pe polticieni și afaceriștii influenți ai României. La fel, am decis să iau atitudine în această campanie împotriva corupției, fiindcă cred că bunul gospodar pentru România e cel care stârpește buruienile. Fără ele, nu avem nici rod.