(Maria Olteanu) Adevarata problemă a pădurilor României – retrocedările

Maria Olteanu - foto - facebook.com/maria.olteanu

foto – facebook.com/maria.olteanu
articol – Maria Olteanu – facebook.com/maria.olteanu

Maria Olteanu - foto  -facebook.com/maria.olteanu

Maria Olteanu – foto -facebook.com/maria.olteanu

Padurea este un bun colectiv – al nostru, al tuturor – Adevarul pe care nu ti-l va spune niciunul din “activistii” pt salvarea padurilor.

Ieri scriam despre adevarata problema a padurilor – nu ca se taie, pentru ca datele chiar arata ca suprafata de padure a crescut fata de cea din 1989 (e o discutie larga despre taierile de paduri si despre ce manipulari au fost facute in ultima perioada sa ne faca sa credem contrariul, pentru a scapa de Romsilva si de ce a mai ramas din proprietatatea de stat asupra padurii, prin destructurarea Romsilva si a ITRSV-urilor). Problema reala este ca, intr-adevar, suprafetele de padure administrate de stat sunt din ce in ce mai mici. De exemplu, in Brasov, avem doar 15% padure administrata de Romsilva (fata de 49% la nivel national). Astept date despre Covasa si Harghita, principalul loc de actiune al lui Hans Hedrich, care a facut o campanie super-agresiva de discreditare a Romsilva si a ITRSV (institutiile de stat). Sunt sigura ca datele legate de structura proprietatii arata similar si acolo.

Cel mai mult se taie, cum spunea si Cristian Tudor Popescu si o spun multi, inclusiv oameni din sistem, din padurile proprietate privata.

Statul, asa cum este el, a incercat, cat de cat, sa isi faca datoria si a incercat sa mai salveze cate ceva, pe ici, pe colo. Bineinteles, cum in 25 de ani am fost facuti sa credem ca statul e cel mai prost administrator pentru orice, resurse naturale, intrepreinderi strategice, a venit vremea padurilor – din ce in ce mai valoroase in noua scehma globala a mecanismelor de comert cu CO2, the next big thing pentru sistemul financiar global -. Si da, fondurile de investitii vor sa puna mana ca pe tot ce e padure in Romania. Inclusiv pe Obsti, composesorate.

Episodul 9 mai, episodul Retezat si episodul 7 iunie sunt toate menite sa ajute la desavarsirea acestui plan de acaparare a padurilor Romaniei de catre fondurile de investitii, care sunt in spatele intregii pleiade de asa-zise ONG-uri de mediu, plus Cosa Nostra Silva.

Acesta este adevarul care nu trebuie sa ajunga la voi, sa va faca sa va puneti problemele si intrebarile esentiale, dandu-ne momeli de genul Schweighofer, Romsilva=mafia (vezi poza lui Hans Hedrich de profil si toate actiunile lui Agent Green, Claudia Apostol etc. de discreditare masiva a Romsilva) – Padurea este un bun colectiv si trebuie sa ramana asa!

Si ca sa vedeti ca nu e deloc un slogan comunist, Polonia, una din tarile cele mai neoliberale din Europa (aproape la fel de neoliberala ca Romania, dar…nu la resurse), a realizat ca nu isi poate da padurea privatilor. In acest moment 81% din paduri sunt administrate de stat si suprafata padurilor creste! (Ca sa nu mai zic ca Polonia nu a pierdut niciodata monopolul asupra resurselor de minereuri si hidrocarburi, cum a facut-o Romania).

‪#‎padureaeanoastra‬ ‪#‎padureaeunbuncolectiv‬ ‪#‎stopretrocedarilor‬ ‪#‎stopmanipularii‬

articol preluat de pe https://www.facebook.com/maria.olteanu