(Alex Wilks – Avaaz) 24 de ore pentru a-l trimite pe Blatter la vestiare

Sepp Blatter - foto - secure.avaaz.org

adresată membrilor Congresului și Comitetului Executiv al FIFA:

În calitate de cetățeni ai lumii, profund îngrijorați de orice formă de corupție, salutăm arestările oficialilor FIFA acuzați de luare de mită și vă cerem să nu îl votați pe Sepp Blatter la alegerile pentru șefia FIFA. E timpul să reformați FIFA de la vârf și să susțineți un candidat care să deschidă o nouă eră, a fotbalului curat.

SEMNATI AICI:
https://secure.avaaz.org/ro/clean_up_football_loc/?byiSKcb&v=59527

Dragi prieteni,

Autoritățile elvețiene tocmai au arestat 7 oficiali FIFA,dând mari speranțe miliardelor de oameni din întreaga lume care iubesc fotbalul și urăsc corupția. Dar dacă nu vom acționa rapid, Sepp Blatter nu va fi sancționat și își va începe cel de-al cincelea mandat ca președinte al FIFA!

Blatter a supervizat acțiuni de luare de mită, a jecmănit țările gazdă ale FIFA și a ascuns investigațiile interne privind cumpărarea de voturi pentru favorizarea Rusiei și Qatarului, comandate chiar de el. Nu e vorba doar de fotbal: cu Blatter la cârmă, FIFA a încurajat corupția, exploatarea – uneori până la moarte – a lucrătorilor din întreaga lume și distrugerea unor comunități întregi pentru construirea de stadioane.Seria de arestări de ieri dimineață e cea mai bună ocazie pe care am avut-o vreodată pentru a curăța această pată de rușine din lumea fotbalului. Dar e nevoie de o presiune uriașă pentru a schimba ceva. Hai să strângem un milion de semnături în timp record pentru a cere conducerii FIFA să îl demită pe Blatter. Echipa Avaaz se află deja în Zürich și va înmâna petiția noastră oficialilor, chiar înainte de vot.

Semnați acum și trimiteți vestea mai departe:
https://secure.avaaz.org/ro/clean_up_football_loc/?byiSKcb&v=59527

Fotbalul e de departe cel mai popular sport din lume, iar corupția la cel mai înalt nivel e o mare dezamăgire pentru armatele de fani care vor să vadă un joc curat pe teren. Un sondaj publicat săptămâna aceasta de Amnesty International arată că patru din cinci mircobiști nu îl mai vor pe Blatter în fruntea FIFA, iar două treimi dintre ei și-au pierdut complet încrederea în această instituție.

Guvernul elvețian i-a arestat pe mai-marii FIFA suspectând că aceștia au primit mită în valoare de peste 100 de milioane de dolari, în schimbul acordării de drepturi pentru transmiterea meciurilor și campanii de marketing. Arestările vin ca urmare a unei anchete lansate acum 3 ani de autoritățile americane, care spun că manevrele de corupție au avut loc pe teritoriul SUA și folosind bănci americane. Sepp Blatter este și el anchetat de oficialii americani.

Hai să ne mobilizăm rapid pentru a îl demite pe Blatter și a convinge FIFA să suspende realegerea sa până la apariția unui candidat care poate reforma FIFA și pune capăt corupției. Semnați acum petiția urgentă:

La începutul acestui an, comunitatea Avaaz și-a unit forțele pentru a protesta împotriva condițiilor inumane în care muncitorii din Qatar sunt forțați să muncească pentru pregătirea Cupei Mondiale. Acum, avem șansa să schimbăm în profunzime lumea fotbalului, la cel mai înalt nivel.

Cu speranță,

Alex, Rowena, Alice, Rewan, Andrea, Ricken și întreaga echipă Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII:

Bombă la FIFA: 7 oficiali arestaţi şi extrădaţi în SUA! Sepp Blatter nu e anchetat (gsp.ro)
http://www.gsp.ro/international/campionate/bomba-la-fifa-7-oficiali-arestati-si-extradati-in-sua-sep…

Cutremur la FIFA. Live blog (sport.ro)
http://www.sport.ro/fotbal-extern/nu-mai-exista-loc-sigur-pe-lumea-asta-6-oficiali-fifa-au-fost-ares…

FIFA officials, including 2 VPs, arrested on corruption charges (CNN, în engleză)
http://edition.cnn.com/2015/05/27/football/fifa-corruption-charges-justice-department/

4 in 5 football fans say Blatter should not stand for FIFA President: Poll of 35,000 in 30 Countries (Transparency International, în engleză)
https://www.transparency.org/news/pressrelease/4_in_5_football_fans_say_blatter_should_not_stand_for…

Fifa corruption probe: Officials arrested in Zurich (BBC News, în engleză)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-32895048