(video) Doi oficiali ucraineni, arestaţi pentru corupţie în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate

arestati

foto – captura video – Mediafax
articol – Ioana Bojan – Mediafax

Doi oficiali ucraineni de rang înalt au fost arestaţi miercuri în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate, în cadrul unei operaţiuni împotriva corupţiei, la câteva ore după ce un influent guvernator regional a fost demis.

Doi oficiali ucraineni, arestaţi pentru corupţie în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate –> http://bit.ly/1NfUtLu

Posted by Mediafax.ro on 25 martie 2015

Şeful Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, Serghei Bocikovski, şi adjunctul său, Vasil Stoieţki, au fost reţinuţi de poliţişti, care le-au pus cătuşe, în timpul şedinţei televizate a Guvernului, relatează BBC News Online.

Cei doi sunt suspectaţi de implicare în corupţie la nivel înalt. Cele două arestări sunt legate de acuzaţii de mită în cazul unor contracte de achiziţie, a afirmat ministrul de Interne, Arsen Avakov, în cadrul şedinţei.

Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat că “atunci când ţara este în război şi numără fiecare bănuţ, ei fură de la popor şi stat”, relatează Reuters. “Acest lucru este valabil pentru oricine încalcă legea”, a adăugat el.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, l-a demis pe guvernatorul regiunii industriale Dnipropetrovsk, miliardarul Ihor Kolomoiski, pe fondul unui conflict privind controlul asupra unei companii petroliere de stat.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/