Condamnări la închisoare în dosarul CAROM: Ovidiu Tender – 12 ani şi 7 luni, Marian Iancu – 14 ani

foto - dcnews.ro

foto – dcnews.ro
articol – stiri.tvr.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti. Marian Iancu a primit o condamnare de 14 ani în acealşi dosar. Sentinţa este definitivă

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au primit condamnări mai mari astăzi, la Curtea de Apel, în dosarul RAFO-CAROM. Ovidiu Tender a primit o condamnare de 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar Marian Inacu – 14 ani de închisoare, ambele cu executare. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Avocatul său a declarat că Ovidiu Tender aşteaptă acasă decizia.

La finalul săptămânii trecute, inculpatii au cerut recuzarea completului care judeca recursul în dosarul Rafo.

Avocaţii lui Ovidiu Tender încearcă să obţină o pedeapsă mai mică şi prin invocarea calităţii de denunţator a omului de afaceri în dosarul Bica.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată în 2006, împreună cu Marian Iancu şi alte persoane. Infracţiunile au vizat, pe de o parte, încheierea ilegală a unor contracte şi relaţiile comerciale ilegale dintre o firmă din Bucureşti şi SC Rafo SA Oneşti.

Este unul din cele mai lungi procese din istoria post decembristă. Ovidiu Tender a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 4 luni închisoare, iar Marian Iancu a primit 13 ani şi 8 luni.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/