Reacția Guvernului la protestele din PMAN

protest-chisinau-3-mai-2015 - foto - infoprut.ro

foto – infoprut.ro
articol – IULIA MODIGA – infoprut.ro

Premierul Chiril Gaburici îi cheamă luni la masa negocierilor pe organizatorii protestelor ample care au avut loc în Piața Marii Adunări Naționale.

La scurtă vreme după încheierea manifestației la care au participat circa 40.000 de persoane, Gaburici a convocat de urgență o ședință cu reprezentanții instituțiilor de menținere a ordinii publice și ai ministerelor responsabile. În cadrul acestei reuniuni spontane, prim-ministrul a anunțat că îi va invita pe organizatori să își prezinte lista de revendicări. ,,Este în interesul Guvernului să soluționeze criza din sistemul financiar-bancar, să stabilizeze situația economică din țară, inclusiv să facă public raportul Kroll, odată cu soluționarea interdicției din partea companiei”, a precizat Gaburici.

Participanții la protestele organizate de Platforma civică Demnitate și Adevăr, la care s-au alăturat și Tinerii Moldovei, au cerut demisia Guvernului și a Parlamentului. ,,La pușcărie!”, ,,Jos mafia!”, ,,Unire” sunt câteva dintre solicitările pe care protestatarii le-au adresat clasei politice de la Chișinău în PMAN. Cei 40.000 de protestatari au pornit în marș spre CNA scandând ,,Unire”, ,,Unitate națională”, ,,Vrem miliardul înapoi”, ,,Refuz, rezist, sunt anticomunist”, ,,Hoții” și ,,Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

articol preluat de pe http://infoprut.ro/