Protest „Nu cedăm #rezistăm” (11 februarie 2017)

Protest la Guvern [ziua a 6-a - 5 februarie 2017] - foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

Protest la Guvern

foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

 

Protest „Nu cedăm #rezistăm” (10 februarie 2017)

 

Ziua a 12-a de proteste: “Revoluţia luminii” continuă

articol: Loredana Diacu

11 februarie 2017

 

Neobosiţi, cetăţenii care îşi doresc demisia Guvernului Grindeanu, revolţaţi de tentativa acestuia de a modifica noaptea, pe furiş, Codurile penale în favoarea corupţilor, au ieşit din nou să protesteze în Piaţa Victoriei.

 

Noul hit al Străzii: “Fuga, fuga, la pârnaie!” #rezist

 

“O Românie mai bună, fără infractori, asta dorim!” #rezist

 

“Deja lucrurile au luat o turnură care devine personală. Eu simt că ei când ies și scot rânjetul ăla vorbesc cu mine, adică chiar mi se adresează mie ca și cum: Știi, tu nu exiști, tu nu ai fost acolo (în Piață) aseara” – tânăr din Piața Victoriei #rezist

 

Protest în fața guvernului la -8 grade (București, Piața Victoriei, 11 februarie 2017)

UPDATE. Manifestanţii încep să se îndrepte spre casele lor. Mâine, în ziua a 13-a de la adoptarea faimoasei OUG 13, se anunţă un nou protest de amploare în Piaţa Victoriei.

Protest la Guvern – foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

UPDATE. La ora 22.00, pe o temperatură de -10 grade, imnul României a răsunat în Piaţa Victoriei din mii de piepturi.

Protest la Guvern – foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

UPDATE. Piaţa Victorie a fost din nou scena unui moment emoţionant când miile de protestatari şi-au aprins luminile la telefoanele mobile, alungând întunericul.

Protest la Guvern – foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

UPDATE. În pofida frigului muşcător (temperatura în Bucureşti este în această seară de – 8 grade Celsius) în jur de 6.000 de protestatari s-au strâns în Piaţa Victoriei, unde cer demisia Guvernului şi îi doresc lui Liviu Dragnea “la mulţi ani de închisoare.”

Dragnea la închisoare, la închisoare, la mulţi ani!“, a cântat Strada.

Protest la Guvern - foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

În Piaţă pot fi văzute pancarte noi, ilustrative pentru umorul românilor: “De data asta emigraţi voi!”, “Banii, ordonanţa şi mustaţa!”, citate din Caragiale şi o strofă din celebra poezie Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane!

Deja lucrurile au luat o turnură care devine personală. Eu simt că ei când ies şi scot rânjetul ală vorbesc cu mine, adică chiar se adresează mie ca şi cum: “Ştii, tu nu exişti, tu nu ai fost acolo (în Piaţă) aseară, tot felul de invenţii… Nu! OUG 13 a existat şi există încă şi ideea lor de a o da în continuare pare că există, până nu se schimbă acest plan nu înţeleg cum să plecăm. Ar fi culmea să fie fost degeaba ce a fost! De asta stăm în continuare şi o să fim aici.”, declară un protestatar.

* * *

Pentru a 12-a zi consecutiv, românii încep să se strângă în Piaţa Victoriei, determinaţi să nu renunţe la protest până ce, Guvernul care a încercat să schimbe, peste noapte, prin ordonate de urgenţă, legislaţia penală a ţării în favoarea infractorilor, nu va plăti cu demisia pentru ceea ce a făcut.

Peste 300.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, dar Guvernul PSD-ALDE nu şi-a asumat nicio responsabilitate. Ar putea face oricând ceva asemănător. Nu putem să trăim cu ochii pe Constituţie şi pe şedinţele de zi sau noapte ale unui guvern numit de grupuri de interese care au acaparat partide.

În afară de asta vorbim de repolitizarea instituţiilor şi anularea unor reforme abia începute. Există şi motivaţia OUG 9, altă ordonanţă dată de guvernul Grindeanu – care permite furtul din bani publici“, au anunţat protestatarii pe Facebook.

Reamintim că, începând de marţea trecută, când Guvernul a adoptat pe şest, noaptea, ordonanţele-elefant privind graţierea şi mutilarea Codurilor penale în favoarea corupţilor, românii protestează zi de zi, atât în Piaţa Victoriei din Capitală cât şi în multe alte oraşe ale ţării.

Recordul absolut din punct de vedere al participării a fost atins duminica trecută, seara în care circa 600.000 de oameni au ieşit în stradă, dintre care 300.000 numai în Bucureşti.

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com

 

Piața Victoriei, ziua a 12-a. #rezist - Photo credit: Mihuț Savu

 

#rezist #continuam ce am început.
Ne vedem în stradă!
rezist.strikingly.com

 

Protestul împotriva Guvernului Grindeanu continuă și în această seară… (București, Piața Victoriei, 11 februarie 2017)

 

Protestul din Piata Victoriei a luat din nou amploare. Ce au cerut miile de oameni care infrunta frigul sambata seara >>> https://goo.gl/qd8yjx

 

Sibiul si Timisoara, orasele in care au iesit cei mai multi oameni pentru a protesta impotriva Guvernului Grindeanu