Protest “NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” (3 mai 2017 – Ziua 93)

Protest "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!" (3 mai 2017 - Ziua 93) - foto: Mihuț Savu / Epoch Times România

Protest “NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” (3 mai 2017 – Ziua 93)

foto: Mihuț Savu / Epoch Times România

3 mai 2017

 

Protest "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!" - foto: facebook.com

Protest “NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” – foto: facebook.com

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Detalii: news.ro; digi24.ro; hotnews.ro

Lista evenimente www.undeprotestez.ro

Cluj
Craiova
Baia Mare
Brasov
Iasi
Galati

 

Piața Victoriei – România cere: Fără grațiere! (3 mai 2017)

 

Ziua 93. “NU graţierii corupţilor – OUG 13 revine. Şi noi! Trebuie să ne apărăm ţara de hoţi!”

Protest "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!" (3 mai 2017 - Ziua 93) - foto: Mihuț Savu / Epoch Times România

Protest “NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” (3 mai 2017 – Ziua 93) - foto: Mihuț Savu / Epoch Times România

La scurt timp după ce “elefantul” din Parlament a explodat în Comisia Juridică prezidată de Şerban Nicolae, mai precis s-a decis că vor fi graţiate inclusiv fapte de corupţie, în Piaţa Victoriei s-a anunţat un nou protest.
cititi mai mult pe: epochtimes-romania.com

 

 

#Rezist- Doru Apostol: Protest Cu „Surprize” În Ziua Cu Numărul 100

Sibiu - Protest "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!" (3 mai 2017) - foto: sibiulinimagini.ro

Sibiu – Protest “NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” (3 mai 2017) – foto: sibiulinimagini.ro

Protest ziua 100: „Un elefant se legăna … 100 de elefanți se legănau .. ” este sloganul cu care Doru Apostol a primt o nouă autorizație pentru proteste care se vor desfăsura în perioada 3-17 Mai. Sibienii sunt chemați din nou în stradă să continue seria protestelor împotriva ordonanțelor 13-14 și a Guvernului Grindeanu. Miercuri 10 Mai se vor împlini 100 de zile de cand acești oameni ies zilnic în Piața Mare.

Ziua cu numărul 100 va fi o seară plină de surprize, organizate în Piața Mare, o să fim costumați adecvat unui condamnat. Pe lângă sloganuri, pancarde, bannere, celebrul #rezist , cireașa de pe tort va fi o coregrafie, la care lucrăm.” , ne-a declarat Doru Apostol.
cititi mai mult pe: sibiulinimagini.ro

 

 

 Cluj-Napoca - Protest NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi! (3 mai 2017)

 

 

 

Cluj-Napoca – Protest NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi! (3 mai 2017)

 

Cluj-Napoca – Protest NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi! (3 mai 2017)

 

 

USR susține protestele împotriva grațierii corupților

#StopAmnistie #VinoLaVOT #Opreste-i PSD pregătește o amnistie penală și fiscală! Politicieni PSD și PNL însumează 113 ani de pușcărie și un prejudiciu mai mare de 1 MILIARD de lei! - foto: facebook.com

#StopAmnistie #VinoLaVOT #Opreste-i – PSD pregătește o amnistie penală și fiscală!
Politicieni PSD și PNL însumează 113 ani de pușcărie și un prejudiciu mai mare de 1 MILIARD de lei! – foto: facebook.com

Partidul Uniunea Salvați România susține protestele de stradă împotriva votului PSD de miercuri, 3 mai, din Comisia Juridică a Senatului, în favoarea grațierii parțiale sau totale a faptelor de corupție care implică luarea și darea de mită, traficul de influență și complicitatea la traficul de influență.

PSD a decis excluderea infracțiunilor prevăzute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infracțiunilor exceptate de la grațiere și să îi absolve de pedepse pe toți ce condamnați pentru aceste infracțiuni comise până la data de 1 ianuarie 2017.

Acest proiect de lege care urmează să fie discutat în plenul Senatului îi va absolvi de responsabilitatea ilegalităților comise pe Dan Voiculescu, Elena Udrea, Dan Șova, Viorel Hrebenciuc, aceștia fiind doar câțiva dintre cele aproape 250 de persoane potențiale beneficiare ale legii.

USR s-a opus adoptării proiectului PSD și va continua să o facă în Parlament și în stradă. Senatorii din Comisia Juridică vor discuta joi despre grațierea infracțiunilor de serviciu, respectiv abuzul în serviciu și conflictului de interese, iar USR va vota împotrivă.

Președintele USR Nicușor Dan a declarat că PSD dovedește din nou că are o singură miză, salvarea corupților, nu binele cetățenilor.

USR consideră că actuala putere se folosește în cel mai pervers mod de situția disperată a unora dintre deținuții din închisorile românești, fără a avea niciun interes real pentru rezolvarea problemelor semnalate de CEDO.

„PSD urmărește doar noi modalități de a-și scăpa membrii și clientela politică de executarea pedepselor la care au fost condamnați pentru furtul sistematic din avutul public”, a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Prezentăm un scurt inventar al demersurilor lor din ultimele patru luni, toate promovate sub pretextul rezolvării situației din penitenciare:

cititi mai mult pe: usr.ro

 

Protest față de legea grațierii în Piața Victoriei (3 mai 2017)

 

Protest la Guvern împotriva grațierii corupților (3 mai 2017) partea a I-a

 

Protest la Guvern împotriva grațierii corupților (3 mai 2017) partea a II-a