Protest „Nu cedam #rezistăm” (8 februarie 2017)

Mesajul serii, #rezistam
Bucuresti Piata Victoriei, 8 Februarie 2017 #rezist - foto: Dan Mihai Balanescu

Mesajul serii, #rezistam – Bucuresti Piata Victoriei, 8 Februarie 2017 #rezist

foto: Dan Mihai Balanescu

Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (31 Ianuarie – 7 februarie 2017)

 

“Guvernul nu trece de moţiunea Străzii!” – Protestele continuă în Piaţa Victoriei

articol: Loredana Diacu

8 februarie 2017

În timp ce premierul Grindeanu se declară ferm hotărât să nu demisioneze, cetăţenii – indignaţi de faptul că Guvernul şi-a permis să modifice noaptea, pe furiş, legislaţia penală a ţării, se declară şi ei determinaţi să reziste şi continuă să vină în Piaţa Victoriei.

“Oamenii de la Guvern fură. Au fost atenționați că fură, nu le-a păsat, nu au vrut să se îndrepte și eu nu mai vreau să fac ce au făcut părinții mei, adică să tac din gură. Încerc să fac ceva mai mult și până una alta mă adaug mulțimii, că puterea e în oameni, nu în instituții sau bani, și atunci fac parte din Omenie”.

 

“La 14 ani am primit de la părinți Codul Bunelor Maniere. De acolo am învățat foarte multe lucruri pe care le aplic în viața de zi cu zi. I-l recomand și dlui Grindeanu” – protestatar din Piața Victoriei

UPDATE:Moţiunea străzii, Grindeanu e necredibil!“, transmit protestatarii printr-un banner mare, ţinut de doi tineri. Acelaşi lucru îl spun, în esenţă, şi cei intervievaţi de reporterul Epoch Times: “cine a minţit o dată va minţi şi a doua oară, Guvernul nu mai este credibil, miniştrii sunt manipulaţi de Liviu Dragnea, minciuna şi corupţia trebuie să înceteze, PSD-ul să caute oameni cinstiţi pentru a-i promova în funcţii de conducere“, cam acestea sunt mesajele pe care le transmit oamenii.

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

“Oamenii de acolo (de la Guvern n.r.) fură, au fost atenţionaţi că fură, nu le-a păsat, nu au vrut să se îndrepte şi eu nu mai vreau să fac ce au făcut părinţii mei, adică să tac din gură. Încerc să fac ceva mai mult, şi până una – alta mă adaug mulţimii, că puterea e în oameni, nu în instituţii sau bani, şi atunci fac parte din Omenie”, declară un protestatar, întrerupându-se din deszăpezit Piaţa Victoriei.

Cerem demisia Guvernului, nu ne mai pot reprezenta, sunt compromişi total atât în România cât şi pe plan extern. I-am prins o dată la furat, nu mai putem avea încredere în ei, nu se poate rezolva printr-o simplă scuză. Până nu vom învăţa că trebuie să ne purtăm şi în spaţiul public aşa cum ne purtăm acasă, nu putem rezolva ceva în societate“, declară un alt manifestant.

Intenţionez să vin cât o să pot, din păcate văd că pe ei (Guvernul) nu pare să-i intereseze ce se întâmplă aici“, se miră un alt protestatar.

Ziua a noua de proteste în Piaţa Victoriei – foto: Florin Chirilă/Epoch Times

Nu mai dorim acest Guvern, nu ne încurajează nicio multinaţională, nu ne plăteşte nimeni, credeţi-ne, după orele de pontaj venim aici şi protestăm pentru că dorim legi clare, dorim să nu mai fim furaţi, dorim să trăim într-un stat democratic, ca cele vestice de la care avem ce învăţa“, susţine o altă persoană.

Eu am trăit într-o familie în care la 14 ani am primit Codul Bunelor Maniere, de acolo am învăţat foarte multe lucruri pe care le aplic în viaţa de zi cu zi. I-l recomand si dlui Grindeanu, adaugă protestatarul siderat de faptul că premierul nu îşi dă demisia după ce sute de mii de români i-au cerut-o.”

Am venit pentru nepoţii mei, că nu vreau să mai trăiască în hoţie, în minciună. Eu am plecat înainte de ’89 tot din cauza minciunii, ne minţeau şi pe atunci şi eu minţeam că aşa erau vremurile, până când am zis Hop şi am plecat“, declară un domn de 75 de ani venit special din Canada. Ceva s-a schimbat în România dar datorită PSD-ului nu cred că vom face progrese, întotdeauna ei ne-au tras înapoi, adaugă omul.

***

UPDATE: În pofida vremii reci, atmosfera este una foarte caldă în Piaţa Victoriei. Mai mulţi tineri deszăpezesc fiindcă “aşa le-a dictat conştiinţa”, în timp ce, în mijlocul Pieţei, colegii lor de protest cântă versurile celebrului imn al Golanilor. La ora 22, ca în fiecare seară, în faţa Guvernului s-a cântat imnul.

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

Protestatarilor le ţine companie şi un nou om de zăpadă, de care a fost prins un afiş cu mesajul: “Nu fura, Guvernul nu suportă competiţia!

Protest la Guvern - foto: epochtimes-romania.com

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

“Zi de zi, aici vom fi!”, “Nu plecăm, rezistăm!”, “Demisia”, s-a scandat din nou la Guvern.

***

UPDATE: Peste 8000 de persoane înfruntă frigul în faţa Guvernului. În mulţime flutură drapele tricolore dar şi steaguri ale unor ţări partenere, precum Canada şi SUA şi drapelul UE.

***

UPDATE: La un moment dat Piaţa Victoriei a rămas în întuneric în urma unei pene de curent ce a afectat toată zona. În stilul plin de umor ce a caracterizat protestele, manifestanţii au scandat “Noaptea, ca hoţii!

***

UPDATE: În jur de 500 de oameni s-au strâns în jurul orei 16.50 în Piaţa Victoriei unde, pe zăpadă, doi protestatari au scris de dimineaţă, mare, cuvântul “Rezist”.

#rezist - Protest „NU Legii Gratierii Si Amnistiei” (Bucuresti, Piata Victoriei, 8 Februarie 2017) - foto: Ciprian Muntele

#rezist -  (Bucuresti, Piata Victoriei, 8 Februarie 2017) – foto: Ciprian Muntele

Manifestanţii curăţă zăpada din Piaţă cu lopeţi pentru cei ce urmează să li se alăture. Alături de protestatarii care au decis să înfrunte frigul şi zăpada a crescut şi un om de zăpadă ornat cu steguleţe.

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

Pentru a noua zi consecutiv, protestatarii încep să se strângă în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului şi o schimbare în modul de a conduce ţara.

Protestul are loc la finele unei zile în care moţiunea de cenzură a căzut, iar premierul Grindeanu, determinat să rămână în fruntea Executivului, a promis un Guvern al dialogului şi a declarat că a înţeles pe deplin nemulţumirile protestatarilor legate de OUG 13. Pe de altă parte, acelaşi Grindeanu l-a acuzat pe Iohannis că se agaţă de proteste pentru a-şi pune cât mai grabnic Guvernul lui.

 

rezistam / existam - la Piaţa Victoriei (8 februarie 2017) - foto: Cătălin Georgescu

rezistam / existam – la Piaţa Victoriei (8 februarie 2017) – foto: Cătălin Georgescu

 

Maybe the first Online Live Romanian Film made by Vlad Petri. That’s my favorite scene…
This priest was posting online on Facebook the number plate of the cars of people who blame the ones who gathered in front of the Government to fight against corruption!
Paula Onet

#altaintrebare devine #altamasina - Bucuresti Piata Victoriei, 8 Februarie 2017 - foto: facebook.com

#altaintrebare devine #altamasina – Bucuresti Piata Victoriei, 8 Februarie 2017 – foto: facebook.com

 

Piața Victoriei, 08.02.2017 – partea 1.

 

Protest Piața Victoriei, 08.02.2017
În care vedem oamenii care dezăpezesc piața, discutăm despre proteste, preotul Sorin Prisacaru-Bizantin noteaza numerele mașinilor ai căror șoferi înjură protestatarii și câțiva cetățeni implementează un model inovativ de food-share.

 

A 9-a zi de proteste in Bucureşti

 

Protest împotriva Guvernului Grindeanu (București, Piața Victoriei, 8 februarie 2017)

 

Piata Victoriei spune “Chiar daca-i legal, nu e si moral!” #rezist #tineriada 8 Februarie 2017

 

Un banner care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei în data de 8.02.2017, deoarece au fost deranjați de mesaj.

 

Protest „Nu cedam #rezistăm” (9 februarie 2017)

Piața Victoriei, însuflețită de protestatari [ziua a 10-a - 9 februarie 2017] - #rezist - foto: Mihuț Savu

Piața Victoriei, însuflețită de protestatari [ziua a 10-a - 9 februarie 2017] – #rezist - foto: Mihuț Savu