(Andrei Pricopie) Opoziţia, moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Nicuşor Dan: Dacă e nevoie, ne dăm demisia cu toţii

NU Legii Gratierii si Amnistiei - Protest USR in Parlament! (1 februarie 2017) - foto: facebook.com

Protest USR in Parlament! (1 februarie 2017)

foto: facebook.com
articol: Andrei Pricopie - epochtimes-romania.com

1 februarie 2017

 

Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii“, a anunţat liderul USR, Nicuşor Dan, a doua zi după ce Guvernul Grindeanu a detonat pe furiş “ordonanţele-elefant”.

Parlamentarii USR vor semna alături de cei din PNL textul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat miercuri, la Palatul Parlamentului, preşedintele Uniunii, Nicuşor Dan, a doua zi după ce Executivul a decis să adopte, pe furiş, controversatele “ordonanţe-elefant” care dau o lovitură de neuitat luptei anti-corupţie din România.

Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. Textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, în speranţa că PSD va avea o atitudine rezonabilă, poate să fie folosit pentru ordonanţa de urgenţă pentru ca toţi cetăţenii să aibă parte de această dezbatere pe o chestiune foarte importantă. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii, însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate. Ei, după cum ne-au arătat, ar fi capabili să guverneze şi să legifereze cu un Parlament de 250 de oameni sau câţi sunt ei. Deci, dacă asta ajută, fără îndoială, dar trebuie să cumpănim foarte bine“, a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Întrebat dacă parlamentarii Uniunii iau în calcul şi varianta unei greve parlamentare, liderul USR a replicat că acest aspect va trebui analizat: “Vom cumpăni şi vom lua toate măsurile care se impun“.

Miza este să oprim acest text (de ordonanţă – n.r). Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache este un nimeni. Sau (să îşi dea demisia – n.r.) domnul Grindeanu. Domnul Grindeanu este un nimeni. Miza este să se oprească acest normativ, care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România“, a subliniat Nicuşor Dan.

La rândul său, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, care de zile întregi ameninţă cu moţiunea de cenzură, a avertizat că, în eventualitatea în care Guvernul Grindeanu nu va demisiona, liberalii vor face uz de cea mai puternică armă a Opoziţiei.

Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârşite şi ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moţiune de cenzură“, a declarat Raluca Turcan.

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com