Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (5 februarie 2017)

Protest „NU Legii Gratierii Si Amnistiei” (Bucuresti, Piata Victoriei, 5 Februarie 2017, peste 300.000 de stele pe cerul si in sufletul Romaniei) - foto: Dan Mihai Balanescu

Protest „NU Legii Gratierii Si Amnistiei” (Bucuresti, Piata Victoriei, 5 Februarie 2017, peste 300.000 de stele pe cerul si in sufletul Romaniei)

foto: Dan Mihai Balanescu

 

Guvernul României - foto: facebook.com

Guvernul României – foto: facebook.com

Aprobat în #SedintaGuvern: proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.


De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției România să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi.

Totodată, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.

facebook.com/guv.ro

 

Ţara s-a trezit! 600.000 de români, în stradă, cer demisia Guvernului Grindeanu

Imagini impresionante din Piața Victoriei, locul unde 300.000 de oameni au intonat, într-un singur glas, imnul național al României.
Photo Credit: Mihuț Savu

articol: Loredana Diacu

5 februrie 2017

Dacă Guvernul Grideanu credea că abrogarea OUG 13 va pune capăt protestelor, ei bine, s-a înşelat. Peste jumătate de milion de români au ieşit pe străzi cerând demisia celor ce au adoptat noaptea, pe furiş, ordonanţa prin care ar fi mutilat Codul Penal.

cititi mai mult pe: epochtimes-romania.com

 

Cel mai mare protest – București – 5 februarie 2017

 

 VIDEO. Aşa arată Piaţa Victoriei 
Momentul sutelor de mii de luminihttp://bit.ly/2l82qPZ

 

Imagini care nu au nevoie de niciun comentariu. Momentul in care protestatarii au luminat Piata Victoriei cu lanternele de la telefoane —> https://goo.gl/DZ2Fs9

 

Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (București, Piața Victoriei, 5 februarie 2017, ora 21.00 http://bit.ly/2jRHQhM

 

“Suntem şi vom fi în stradă până când toţi cei ce au emis această OUG şi cei ce sunt în spatele lor vor pleca. Dincolo de rezultatul acestor proteste, rezultatul urmărit de toţi cei care am ieşti în stradă – abrogarea acestor ordonate – este o mare bucurie, că România are viitor. Şi viitorul nu e format din toţi cei ce pot fi cumpăraţi cu un kilogram de zahăr şi o găleată de plastic”.

 

Reacții la cald după ce Sorin Grindeanu a anunțat că nu are de gând să-și dea demisia.
Stăm aici până își dă demisia. Noi nu renunțăm! E țara noastră, nu a bolșevicilor ăstora, nu a politicienilor ăstora!

 

Asemenea Proclamaţiei din Timişoara din 1990 care cerea “fără comunişti şi securişti în viaţa publică“, noua Proclamaţie de la Timişoara cere „fără penali în demnităţile publice

 

Cluj Timelapse – peste 50.000 de oameni pe Eroilor #clujprotest #clujtimelapse #rezist
credit video: Andrei Niculescu

 

Acolo este țara mea!
Imnul protestelor de la Sibiu!
#rezist #protest #romania

 

Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (București, 5 februarie 2017)

 

Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (București, 5 februarie 2017)

 

Protest NU Legii Graţierii si Amnistiei (București, 5 februarie 2017)

 

Transmitem live de la o contra-manifestație de la Palatul Controceni. Aproximativ 150 de oameni scandează împotriva lui Klaus Iohannis. (București, 5 februarie 2017)

 

Suntem LIVE din Gara de Nord, unde acum sosesc studenţii clujeni care au pornit aseară spre Bucureşti, pentru a participa la protestul din fața Guvernuluihttp://adev.ro/okuo4h (București, 5 februarie 2017)