Protest “Revoluţia luminii” (13 februarie 2017)

Protest la Guvern, 12 februarie 2017 - foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

Protest la Guvern (12 februarie 2017)

 

“Revoluţia luminii” continuă. O nouă seară de proteste în Piaţa Victoriei

foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România
articol: Loredana Diacu

13 februarie 2017

 

Determinaţi să reziste până când situaţia OUG 13 va fi tranşată definitiv şi Guvernul şi PSD vor da dovadă că au auzit cu adevărat vocea Străzii, oamenii se adună, pentru a paisprezecea zi consecutiv, în Piaţa Victoriei.

 

Protest la Guvern – foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

 

UPDATE. În Piaţa Victoriei au mai rămas în jur de 100 de protestatari.

* * *

UPDATE: Aproximativ 700 de persoane rezistă în Piaţa Victoriei pe un frig muşcător. Deşi mult mai puţini decât în serile precedente, oameni sunt cel puţin la fel de motivaţi ca până acum, dacă nu chiar mai motivaţi de atitutinea “de sfidare” a Guvernului care pare surd la cererile lor.

 

“Zi de zi, aici vom fi”  #rezist #tineriada 13 Februarie 2017

 

Oamenii se aşteaptă în continuare la demisii – “Tăriceanu, Dragnea şi Grideanu, demisia!” se strigă în Victoriei – şi, mai mult, la o schimbare a modului în care politicienii îi tratează pe cetăţeni.

Interesant este că deşi unii protestatatari declară că au venit aduşi în Piaţă de frică – frica de o nouă dictatură, frica de hoţi cu gulere albe protejaţi de legi strâmbe etc. – iar alţii de speraţă – speranţa într-un viitor mai bun – există un numitor comun, şi anume dorinţa de schimbare, de primenire a clasei politice, dorinţa de a transmite un mesaj pe termen lung şi anume că Strada are aşteptări, are standarde, vrea cinste, corectitudine şi transparenţă iar guvernanţii trebuie să ţină cont de ea.

UPDATE: În jur de 300 de persoane înfruntă la această oră gerul în Piaţa Victoriei.

În Piaţă flutură ca în fiecare seară drapeluri tricolore, steagul UE, cel al SUA, şi răsună sloganuri precum: “Demisia”, “Hoţii, Hoţii” şi “DNA să vină să vă ia”.

Protest la Guvern – foto: epochtimes-romania.com

* * *

UPDATE: În jur de 150 de persoane erau strânse în jurul orei 19:00 în zona aferentă protestului din Piaţa Victoriei.

* * *

Zeci de mii de români au format, duminică seara, un uriaş tricolor uman în Piaţa Victoriei. După emoţionantele momente de ieri, protestatarii se regrupează la Guvern unde-şi continuă lupta paşnic pentru o schimbare reală în modul în care este condusă România.

După două săptămâni de îndurat oboseală, ger şi vânt, oamenii se declară hotăraţi să nu renunţe la proteste până când nu se asigură că ordonanţa prin care Guvernul a vrut să mutileze Codul Penal în favoarea corupţilor va deveni istorie (pentru acesta trebuie ca Parlamentul majoritar PSD şi ALDE să adopte OUG 14 de abrogare a OUG 13) şi, ideal, până când nu văd şi alte demisii, începând cu cea a premierului Grindeanu. Căci, în opinia celor care ţin aprinsă flacăra rezistenţei în Piaţa Victoriei, acest guvern şi-a pierdut credibilitatea când a modificat noaptea, pe furiş, Codul Penal iar toţi cei ce au planificat, semnat, girat, permis acest lucru trebuie să plece.

De asemenea, mulţi dinte protestatari cer şi demisia lui Liviu Dragnea, considerându-l pe acesta drept “maestrul Păpuşar” ce a stat în spatele adoptării OUG 13. Şi, nu în ultimul rând, oamenii doresc să transmită prin prezenţa lor în Piaţă un mesaj pe termen lung, un mesaj către toţi politicienii, indiferent de culoare politică, şi anume că guvernarea trebuie făcută transparent, onest, pentru cetăţean, nu în folosul unei clici de “aleşi” puşi pe spoliat bugetul public.

Ne dorim ca noi să putem avea încredere, în oricine ar fi sus, şi (politicienii) ar trebui să înţeleagă lucrul acesta. Nu putem sta în fiecare dimineaţă să deschidem Monitorul Oficial înainte de primul lucru. Da, e un mesaj pe termen lung, care spune: Aveţi grijă pentru că societatea are alte aşteptări de la voi“, declara un tânăr în cea de a treisprezecea zi de protest.

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com