Peste 10.000 de protestatari s-au strâns la Cluj. “Uniţi salvăm toată România!”

00115076_large

Încă de la ora 17.30 în cartierele clujene se puteau auzi fluierând şi strigând grupuri de oameni care se îndreptau către Piaţa Unirii.

La ora 18 în piaţă erau deja în jur de 1.500 de oameni: tineri, bătrâni, oameni cu copii, însoţiţi de câinii lor şi mai ales studenţi, toţi uniţi pentru aceeaşi cauză: arătarea nemulţumirii vizavi de candidatul PDS, Victor Ponta.

În aer s-au înălţat steaguri, bannere şi pancarte prin care transmiteau mesaje anti Ponta, pro Iohannis, dar şi steaguri cu Roşia Montană. “Am venit singur, nu cu autocarul”, “25 de ani”, “Nu alegem întredoi candidaţi, ci între două lumi”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise. Nu au lipsit nici steagurile care îl înfăţişează pe Mickey Mouse peste care s-a tăiat cu roşu, Ponta fiind asemănat cu personajul de desene animate în repetate rânduri.

Protestul a început propriu zis la ora 18.17. Unul dintre protestanţii care a luat cuvântul, profesor de meserie, a declarat în faţa întregii mulţimi că a fost mitut de PSD.

00115077_large

“În această dimineaţă Victor Ponta le-a umplut profesorilor conturile cu bani. Profesorii au spus că vor trimite mita electorală înapoi. Vedeţi cât de disperat este guvernul şi mergeţi la vot!”.

UPDATE

După aproximativ 30 de minute, în Piaţa Unirii era strânşi peste 5.000 de protestatari care strigau “Uniţi salvăm toată România!”, “Jos Ponta!”, iar baloanele cu capuri de Mickey Mouse se zăreau în tot mai multe părţi.

UPDATE

La ora 19 fix peste 10.000 de protestatari au pornit marşul pe Bulevardul Eroilor şi s-au îndreptat către Piaţa Avram Iancu scandând “România trezeşte-te!”, “”Afară, afară, cu PSD din ţară” şi “Jos Ponta jos, elevul mincinos!”.

UPDATE

În jurul orei 19.40 protestatarii au ajuns în faţa Bibliotecii “Octavian Goga”. Aflându-se în cartierul Mărăşti, înconjuraţi de blocuri, mulţimea i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se alăture protestului. “Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!” “Haideţi şi voi!”, au strigat aceştia.

În cartierul Mărăşti, bătrâni cu ochii înlăcrimaţi şi cu zâmbetul pe buze, tineri, copii, părinţi au ieşit în faţa scării sau pe geam pentru a privi mulţimea interminabilă, iar alţii s-au alăturat protestului.

00115078_large

Ştire în curs de actualizare.
articol preluat de pe http://ziuadecj.realitatea.net