Proteste în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară faţă de votul pentru Şova

protest-universitate

foto – Mediafax
articol – Departamentul Social – Mediafax

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat din nou la Universitate, vineri seară, pentru a protesta faţă de respingerea cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova. Câteva sute de persoane au participat, în mai multe oraşe din ţară, la proteste faţă de imunitatea parlamentarilor.

Oamenii scandează “Vrem dreptate” şi “Fără imunitate” şi aproape toţi au venit cu foi pe care au scris mesaje precum: “Parlamentul adăpost pentru puşcăriaşii de lux”, “Parlamentul ruşinii”, “Şi miruiţi, tot o să plătiţi”, “Nu şovăim” sau “Dan ş-o va lua”.

Câteva sute de persoane, la proteste faţă de imunitatea parlamentarilor organizate în mai multe oraşe

Proteste faţă de imunitatea parlamentarilor şi de avizul negativ dat de senatori în cazul lui Dan Şova au avut loc, vineri seară, în mai multe oraşe din ţară, la Cluj, Sibiu sau Iaşi câteva sute de persoane scandând “Parlament penal, marş la Tribunal” şi “Şova nu uita, mirul nu te va salva”.

Peste 300 de oameni au participat, vineri, la Cluj-Napoca, la un miting în Piaţa Unirii şi la un marş prin centrul oraşului.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum “Jos Ponta, jos comunismul”, “Ponta nu uita, eşti mai rău ca Ebola”, “Vrem integritate, nu imunitate”, “DNA rupe mafia”, “Dan Ş-o va lua”, “Parlament penal, marş la Tribunal”, “Chiar şi miruiţi, tot o s-o plătiţi”, “DNA curăţă politica”, “PSD egal Mafie” şi “Ponta nu uita, o să mergi la DNA”.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Prefectura Cluj – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii, participanţii scandând “Jos Ponta”, “Demisia”, “Afară, afară, cu PSD din ţară” şi “Jos Guvernul mafiot”.
(…)
O acţiune similară a avut loc şi la Sibiu, unde aproximativ 200 de persoane au protestat în centrul oraşului.

Manifestanţii au stat câteva zeci de minute în Piaţa Mare, apoi au plecat în marş pe bulevardul central din Sibiu.

Oamenii au scris pe foi de hârtie mesaje împotriva lui Dan Şova, a lui Victor Ponta, dar şi împotriva Parlamentului şi au scandat lozinci precum “Legi egale pentru toţi, nu frăţie între hoţi”, “Şova nu uita, mirul nu te va salva”, ”Jos, Ponta, jos, eşti un mincinos”, “Parlament de hoţi, ne-aţi furat pe toţi”, “Jos Ponta!”, “Nu şovăim, vrem dreptate”.

De asemenea, protestatarii au cerut alegeri anticipate şi demisia lui Victor Ponta.

Potrivit oficialităţilor din Sibiu, manifestarea nu a fost autorizată, iar participanţii au fost supravegheaţi de câteva echipaje de jandarmi şi poliţişti locali.

Şi la Constanţa, peste 50 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, acestea ţinând în mâini foi A4 pe care scria “Ponta Ş-Ova lua/marş la DNA”, “Nu Parlamentului scut pentru hoţi”, “Peştele de la cap se împute, de la coadă se curăţă”, “Vrem dreptate pentru toţi”, “Jos hoţii”, “Jos ANAF”.

De asemenea, ei au scandat “România trezeşte-te”, “Jos Guvernul Ponta”, “Jos Guvernul mafiot”, “Jos Parlamentul”, “Jos imunitatea”.

Protestul a dura aproximativ o oră şi s-a desfăşurat fără incidente.

La Iaşi, aproximativ 60 de persoane au protestat în Piaţa Palatului din centrul oraşului, acţiunea fiind organizată de către Asociaţia M10.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/social/proteste-in-capitala-si-in-mai-multe-orase-din-tara-fata-de-votul-pentru-sova-14070231

 

Timiș: Protest împotriva parlamentarilor penali și a celor care îi apără
articol – AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Ștefan Gabrea)

Câteva zeci de timișoreni s-au adunat vineri seară în Piața Victoriei pentru a protesta, sub genericul “Apel la decență”, împotriva parlamentarilor care au probleme cu justiția, dar și a celor care își apără colegii penali.

Foto: (c) Otilia Halunga / AGERPRES

Cei prezenți au scandat lozinci prin care și-au manifestat dezacordul cu acest comportament al aleșilor din forul legislativ al țării. S-au auzit frecvent scandările “Jos penalii!”, “Marș la tribunal parlamentar penal!”, “Cine nu sare, ori e cu Șova, ori e prost de moare” sau “Nu mai suportăm, noi vă judecăm!”

Unul dintre revoluționarii timișoreni, Lucian Căldăraru, a adus o mătură ca simbol al “curățeniei de primăvară” din Parlamentul României.

Pe parcursul manifestării s-au reunit în jur de 100 de persoane. Protestul a fost autorizat și s-a derulat fără incidente.

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/