(foto) Hartă umană a Reunificării în Piața Universității

harta umana

foto – infoprut.ro
articol – IULIA MODIGA – infoprut.ro

Bucureștenii au sărbătorit împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România într-un mod inedit. Aceștia au reconstituit în centrul orașului, la Piața Universității, o hartă umană a României reîntregite cu Basarabia.

basarabia-e-romania

basarabia-e-romania1

basarabia-e-romania3

basarabia-e-romania2

basarabia-e-romania4

basarabia-e-romania6

Astăzi se împlinesc 97 de ani de la unirea Basarabiei cu României, iar evenimentul este sărbătorit pe ambele maluri ale Prutului, dar și în comunitățile de români din întreaga lume.

Peste 100 de deputați și senatori au purtat miercuri în Parlamentul României tricouri cu mesaje unioniste – „Basarabia e România – 27 martie 1918”, slogan promovat de societatea civilă care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

O delegație formată din 15 parlamentari, care fac parte din grupul Prietenii Unirii se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, cu această ocazie.

Duminică, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău are loc o amplă manifestație stradală, Marea Adunare Tricoloră, organizată de Acțiunea 2012.

De asemenea, pe ambele maluri ale Prutului au loc dezbateri, conferințe, manifestări stradale pe tema unirii Republicii Moldova cu România.

articol si foto preluate de pe http://infoprut.ro/