(Andrei Pricopie) „Vrem renumărarea voturilor” – cazul Clotilde Armand scoate lumea în stradă

Protest pentru renumărarea voturilor în sectorul 1. Clotilde Armand a venit printre manifestanţi, 11 iunie 2016 - foto: epochtimes.ro

Protest pentru renumărarea voturilor în sectorul 1. Clotilde Armand a venit printre manifestanţi, 11 iunie 2016

foto: epochtimes.ro
articol: Andrei Pricopie – epochtimes.ro

11 iunie 2016

Revoltaţi de cazul Clotilde Armand, câteva mii de români au anunţat că vor ieşi sâmbătă, de la ora 15:00, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a cere renumărarea voturilor din sectorul 1. Acţiunea de protest, intitulată “Vrem renumărarea voturilor pentru asigurarea statului de drept“, a fost organizată pe Facebook şi strânge din ce în ce mai mulţi susţinători.

Procesul democratic este compromis dacă modalitatea de a vota este fraudată. Solicităm de urgenţă renumărarea voturilor pentru a păstra integritatea procesului democratic, atât în România, precum şi în relaţia României cu statele membre din UE şi în afara graniţelor statelor UE. Există suspiciuni că în sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România. Statul de drept este definit ca fiind “tipul de regim politic în care puterea statului se află încadrată şi limitată de către drept.” Iar această necertitudine în legătură cu însuşi procesul democratic de alegere a reprezentaţiilor este un atac la statul de drept. (…) Cineva trebuie să apere şi democraţia. Cineva suntem noi. Semnează petiţia“, scriu organizatorii protestului.

continuarea pe epochtimes.ro

Cazul Clotilde Armand. “Legea, făcută prost special pentru a împiedica ascensiunea mişcărilor de tip grass roots”