(Avaaz) Apel către Donald Trump și aliații săi: Noi suntem Europa!

Donald Trump - foto: secure.avaaz.org/

Donald J. Trump

foto si articol: avaaz.org

Trump vine în Europa! Vrea să lanseze și aici o cruciadă a uriI, chiar în momentul când extrema dreaptă câștigă teren și Marea Britanie amenință să ne părăsească. Hai să îi transmitem lui Trump și aliaților lui europeni un mesaj clar: nu vrem să ne poluați continentul cu ura voastră! Semnați petiția urgentă și ajutați-ne să intrăm în Cartea Recordurilor cu un număr istoric de… pupici, pentru a inunda presa cu mesaje de solidaritate și unitate – nu de dezbinare:

SEMNEAZĂ PETIȚIA
Dragi prieteni și prietene,Ia ghiciți CINE ne onorează cu o vizită în Europa?Un personaj care numește femeile ”scroafe grase” și care refuză să excludă folosirea unei bombe nucleare contra Europei. Nimeni altul decât TRUMP!Candidatul la președinția SUA se pregătește să lanseze și în Europa o cruciadă a urii, chiar în momentul când extrema dreaptă câștigă teren și Marea Britanie amenință să părăsească Uniunea Europeană.Trump va sosi în Europa înaintea votului decisiv din Marea Britanie, unde fostul primar al Londrei, Boris Johnson (care a comparat UE cu un super-stat nazist), conduce campania pentru separare.

Hai să le transmitem acestor personaje un mesaj clar: nu vrem să poluați Europa cu ura voastră! Petiția noastră va fi înmânată direct lui Trump și Johnson și vom încerca să intrăm în Cartea Recordurilor cu un număr istoric de… pupici, în Londra și în toată Europa, pentru a inunda presa cu mesaje de solidaritate și unitate – nu de dezbinare:

https://secure.avaaz.org/ro/loveeuenlock/?byiSKcb&v=77963&cl=10216675718&_checksum=a84927763cf43561d2b6a4a722dee1d7e2c6745d79b5156a7006f84a6124e60c

Nu doar în SUA, ci și în Europa extrema dreaptă e pe val și încearcă cu orice preț să ne insufle frică pentru a ne dezbina și chiar să ridice ziduri pentru a ține la distanță pe oricine e ”diferit”. Iar acum, aliatul lor american, Donald Trump, ne vizitează cu un bagaj doldora de ură și prejudecăți.

Să recunoaștem: UE nu e perfectă și vom continua să luptăm pentru a o îmbunătăți. Dar, împreună, am avut 70 de ani de pace, după două războaie devastatoare. Imaginați-vă cât de multe putem realiza dacă vom rămâne uniți!

Dacă Marea Britanie ne va părăsi, e posibil ca alte țări să îi urmeze exemplul. Ceea ce va însemna sfârșitul acestei povești frumoase. Dar dacă britanicii vor vota pentru rămânerea în UE, Trump, Johnson și toți cei de teapa lor vor primi un mare cartonaș roșu. Hai să le arătăm că dorința noastră de a rămâne uniți e mai puternică decât ura lor și că forțele care ne unesc, ca europeni, ca oameni, sunt mai puternice decât cele care încearcă să ne dezbine. Semnați acum petiția urgentă!

https://secure.avaaz.org/ro/loveeuenlock/?byiSKcb&v=77963&cl=10216675718&_checksum=a84927763cf43561d2b6a4a722dee1d7e2c6745d79b5156a7006f84a6124e60c

Trump și Johnson sunt foarte gălăgioși, dar dacă 18 milioane de membri Avaaz din Europa își vor uni forțele, vocile noastre îi vor acoperi. Hai să spunem asta cât mai tare și răspicat: visul european nu s-a încheiat și vom continua să luptăm. Nu cu ură, nu cu minciuni, ci cu solidaritate și hotărârea fermă de a rămâne alături. Împreună suntem mai puternici!

Cu solidaritate și respect,

Christoph, Alex, Marie, Spyro, René, Nick, Fatima, Ricken, Mélanie și restul echipei Avaaz

SURSE (ÎN ENGLEZĂ):

Donald Trump brings his UK trip forward to day before the EU referendum (Independent)
http://www.independent.co.uk/news/people/donald-trump-brings-uk-trip-forward-to-day-before-eu-referendum-a7063061.html

EU referendum: Donald Trump backs Brexit (BBC)
http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36219612

Imagine Europe in chaos, and freedom just an empty slogan (The Guardian)
http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/04/2026-after-eu-vote-europe-chaos-freedom-empty-slogan

Boris Johnson comparison of EU and Nazi superstate shows Leave campaign has ‘lost its moral compass’ (Independent)
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/boris-johnson-compares-eu-aims-hitler-nazi-superstate-referendum-brexit-a7030061.html

 

Semnați petiția urgentă și ajutați-ne să intrăm în Cartea Recordurilor cu un număr istoric de… pupici, în Londra și în toată Europa, pentru a inunda presa cu mesaje de solidaritate și unitate – nu de dezbinare:

Noi suntem Europa. Puterea noastră vine din diversitate și din valorile pe care le împărtășim. Suntem o comunitate, uniți de speranță și de hotărârea de a rezista încercărilor de a ne dezbina prin frică, prejudecăți și violență. Vom răspunde la teamă cu iubire, pentru că unitatea noastră e o forță și calea către lumea pe care ne-o dorim cu toții.”

Semnati aici petitia “Apel către Donald Trump și aliații săi: Noi suntem Europa!”

articol preluat de pe: secure.avaaz.org