Spectacol video-mapping multimedia unic în Europa – iMapp Bucharest 555

Bucuresti555_Alex_Chelba_49

Sâmbătă, 20 septembrie, la Palatul Parlamentului a avut loc, începând cu ora 23:00, „iMapp Bucharest 555”, un spectacol multimedia unic în Europa.

La iMapp Bucharest 555 au fost proiectate 5 show-uri a câte 5 minute și 55 de secunde, pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, a fost prima dată când a fost încorporată într-un proiect de video-mapping, care a presupus o imagine 3D complexă, ce a animat prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

iMapp-1

iMapp-3

iMapp-2

Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artiști din întreaga lume. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, printr-un show de excepție. După ce au avut loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele a fost desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real. Astfel, începând cu ora 23.05, show-ul a debutat cu echipa “Maxintensity” din Ungaria, urmată de echipa “The Macula” – Cehia, echipa “Damien Fountain” din Franța, “Les Ateliers Nomad” din România și s-a încheiat cu proiecțiile echipei “SevenZero” din Polonia.

Proiectul a fost organizat de Primăria Municipiului București prin creart și a presupus o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20 000 de metri pătrați. Astfel, „relieful” clădirii devine protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină.

articol preluat de pe http://www.bucuresti555ani.ro

iMAPP Bucharest, 555 years, 2014 – Bucuresti 555, Constitutiei