Forbes despre puterea inteligenței din România: Poate deveni centrul mondial IT. România are cel mai mare număr de specialiști din Europa

IT_Romania-262x141

romaniabreakingnews.ro

România ar putea deveni capitala afacerilor în domeniul IT. Potrivit revistei Forbes, țara noastră are aproape 64.000 de specialiști în domeniul tehnologiei, adică cel mai mare număr de angajați în domeniul IT din toată Europa. Iar dacă va continua așa, spun analiștii, în doi ani va putea concura cu Londra.

Domeniul IT a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă și înfloritoare în ultimii ani, în România. Cele mai importante centre sunt la București, Timișoara, Iași și Cluj.

Domeniul este foarte atractiv, mai ales pentru tineri, din perspectiva salariilor. Un începător poate să câștige chiar și 3.000 de lei lunar.

În țara noastră au fost dezvoltate multe aplicații care sunt recunoscutepe plan internațional, de aici și această previziune a revistei Forbes, că România va fi un rival demn de luat în seamă chiar și pentru Londra.

România și-a câștigat respectul în lumea informaticii. Specialiștii din țara noastră sunt căutați de toți giganții din domeniu.

„Pot să judec din perspectiva Google, unde multe facultăți românești erau tratate la egalitate cu Stanford. Universitatea era cunoscută, și de asemenea în Cluj, Iași, Timișoara, când vedeam facultăți tehnice din aceste orașe, orice intervievator, nu numai eu, oricare dintre noi, inginerii de la Google, eram atenți la acel om, deci aveau renume foarte bun”, spune Cristian Frâncu, fost angajat Google și profesor de informatică.

Sebastian Crișan, din Cluj-Napoca, a fost selectat de Facebook pentru a lucra în sediul din California.

„Unul dintre lucrurile care îmi plac la Facebook este că în fiecare vineri după-masa există o sesiune de întrebări cu fondatorii Facebook. În primele șase săptămâni noii angajați se rotesc în toate echipele. Fiecare se chinuie să-i ademenească să vină să lucreze la ei”, spune Sebastian Crișan.

Silicon Valley de România. Așa a fost denumit orașul Cluj-Napoca, de jurnaliștii de la prestigioasa publicație franceză „Paris Match”. 8.000 de ingineri IT realizează pagini web și aplicații de internet pentru companii franceze sau britanice, pentru un salariu între 500 și 2000 de euro pe lună. Orașul universitar din Transilvania a devenit un El Dorado al iubitorilor informaticii, scrie revista pariziană.

Un alt centru aflat în clasamentul informaticii este Iașiul. Programatorii de aici sunt printre primii din România care vor dezvolta aplicații pentru Google Glass.

articol preluat de pe http://romaniabreakingnews.ro/