Alternative gratuite la Windows. 3 sisteme de operare excelente

alternative-gratuite-la-windows-linux-ubuntu-630x376

playtech.ro

Cei care nu au bani să-și achiziționeze un sistem de operare cu licență au la dispoziţie câteva alternative gratuite la Windows. Pe lângă faptul că sunt gratuite, un alt avantaj pe care îl au aceste aplicaţii este şi acela că există pericole minime să fie infectate cu viruşi. Iată trei dintre cele mai populare sisteme de operare gratuite pe care puteți să le luați în calcul ca alternative gratuite la Windows.

Alternative gratuite la Windows. Ubuntu, un adevărat super-erou

Ubuntu. Este cel mai popular concurent gratuit al sistemului de operare Windows. Puteți instala pe el majoritatea aplicaţiilor de care aveţi nevoie, de la browsere de navigare pe internet, până la programe pentru realizarea de documente, foi de calcul, editarea foto şi video sau realizarea de prezentări.

Alternative gratuite la Windows – Sistemul de operare care merge doar online

Jolicloud. E un sistem de operare mai mult pentru netbook- uri şi, foarte important, pentru cei care au o conexiune permanentă la internet, întrucât nu funcţionează decât online. Oferă o listă de recomandări şi aplicaţii care se pot încărca online.

Puppy Linux. Cei care au nevoie de setări şi lucruri elementare pe computer pot instala acest sistem de operare care are o interfaţă destul de prietenoasă. Setările personalizate pot fi stocate pe un stick sau CD şi se încarcă ori de câte ori rulaţi acest sistem de operare.

Interfaţa sistemului de operare Ubuntu este destul de prietenoasă şi relativ uşor de folosit. Un alt avantaj ar putea fi faptul că PC-ul se închide şi se deschide mult mai repede decât la cele cu sistem de operare Windows.

articol preluat de pe http://playtech.ro/