(Cornelia Gaie) I’Velo deschide un nou centru de bike-sharing în Bucureşti

foto - green-report.ro

articol – Cornelia Gaie – green-report.ro
foto – green-report.ro

7 august 2015

Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank anunţă deschiderea unui nou centru I’Velo în Bucureşti, sâmbătă, 08 august, începând cu ora 10:00.

Noul centru I’Velo va fi poziţionat în faţa intrării Parcului Titanii, în proximitatea Parcurilor IOR şi Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Acesta va pune la dispoziţie bucureştenilor 50 de biciclete galbene. Programul de funcţionare va fi acelaşi ca al celorlalte centre deja existente din Bucureşti.

Celelalte trei centre de închiriere I’Velo din Bucureşti sunt amplasate în Parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi în Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Şincai. Peste 400 de biciclete pot fi închiriate de bucureşteni sau turişti, şapte zile din şapte, în intervalul 11.00 – 21:30, de luni până vineri (ultima închiriere, la ora 20:30) si 09:00 – 21:30 sâmbătă şi duminică (ultima închiriere, la ora 20:30).

Bicicletele I’Velo vor putea fi închiriate atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de închiriere sunt: 5 lei pentru 1 oră şi 15 lei pentru 24 de ore.

I’Velo 2015 înseamnă o preocupare continuă a creşterii gradului de satisfacţie a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, dar şi a unui personal profesionist, prietenos şi pregătit să asigure experienţe plăcute iubitorilor de pedalat.

“Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în Bucureşti, dar şi în ţară şi ne dorim ca prin proiectele noastre – Ivelo, StudentObike, Biciclete cu cravată – să cultivăm dezvoltarea comunităţii bicicliştilor şi să sărbătorim împreună aceste reuşite. Împreună cu Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în România şi să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. În acest fel sperăm să avem angajaţi şi clienţi mai sănătoşi şi să respirăm un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare şi Relaţii Publice Raiffeisen Bank România.

“Ne bucurăm să invităm bucureştenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar şi ca modalitate distractivă de a face mişcare, prin extinderea proiectului I’Velo cu încă un centru. Sigur, printre principalele noastre preocupări rămân siguranţa utilizatorilor şi nevoia de infrastructură pentru biciclete. De aceea, ne bazăm pe susţinerea autorităţilor publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete şi să rearanjeze întregul spaţiu urban disponibil, ca să putem avea un oraş prietenos cu bicicliştii”, a declarat Raluca Fişer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

foto - green-report.ro

foto – green-report.ro

Despre I’Velo

În sezonul 2015, centrele I‘Velo vor putea fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, Parcul Titanii, dar şi în ţară, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanţa – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piaţa Unirii şi Oradea, în Parcul 1 Decembrie.

De asemenea, proiectul I’Velo oferă în continuare posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcţionare, programul I’Velo a reuşit să scoată peste 1.000.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.500 de tone.

Programul I’Velo, iniţiat de Raiffeisen Bank şi Green Revolution, se desfăşoară cu sprijinul primăriilor din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia, Oradea, precum şi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

articol preluat de pe http://www.green-report.ro/