IPP și CRSC au lansat aplicația openvote.ro

imageResize (3)

Institutul de Politici Publice și Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă au lansat vineri aplicația openvote.ro prin care cetățenii pot raporta și trimite fotografii cu neregulile care se pot întâmpla în jurul secțiilor de vot în ziua scrutinului.

“Lucrul pe care noi îl încercăm este să rezolvăm problemele care apar în societate folosind tehnologia. În cadrul acestor alegeri vrem să lansăm o platformă numită openvote.ro, promisiunea acestei aplicații este că orice cetățean al României poate deveni observator electoral și poate folosi tehnologia pentru a crea un mediu mai transparent. Aplicația este compusă din aplicația mobilă și în spatele acesteia este un portal geospațial care presupune faptul că orice fotografie făcută prin aplicație are coordonate geospațiale și în faza a doua aceste informații ajung într-un portal geospațial”, a declarat reprezentantul Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă, Bogdan Gavrilă, într-o conferință de presă.

Aplicația openvote.ro este gratuită și poate fi descărcată pe telefon și pe PC. Cu ajutorul acesteia poate fi accesată și o hartă a tuturor secțiilor vot din țară.

AGERPRES/(A-autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu)
Foto: (c) PAULA NEAMTU / AGERPRES ARHIVĂ
articol preluat de pe http://www.agerpres.ro