(Roberto Stan) Electrocardiograme gratuite pentru copiii cu vârsta între 2-12 ani, în cadrul campaniei “Nicio zi fără joacă”

foto - agerpres.ro

articol – AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Vicențiu Purcărea)

16 Iun 2015

Copiii cu vârsta între 2-12 ani vor putea beneficia de electrocardiograme gratuite în cadrul campaniei “Nicio zi fără joacă”, lansată marți de Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrelor de Excelență ARES, campania “Nicio zi fără joacă” se derulează pe perioadă nelimitată, în fiecare miercuri, de la ora 16,00 până la ora 19,00.

Investigațiile vor putea fi făcute la sediul unității medicale din strada Nicolae Caranfil, nr 85 A, programările făcându-se la numărul de telefon cu tarif normal 031 9300, număr unic cu tarif normal.

“Opt din 1.000 de nou născuți din Europa se nasc cu o formă de malformații cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecțiuni. De aceea, Centrele de Excelență Ares au inițiat această campanie pentru a descoperi malformațiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformații congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă). Ce este mai puțin cunoscut la noi în țară este faptul că malformațiile cardiace congenitale pot fi tratate și non-chirurgical, prin intervenții minim invazive, disponibile la Centrele ARES”, a declarat medicul cardiolog Dan Deleanu, de la Centrele de Excelență ARES, citat în comunicatul de presă.

Sursa menționată amintește că, în februarie 2012, ARES a lansat prima secție privată destinată malformațiilor cardiace congenitale din România.

“Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigație atât de simplă și neinvazivă cum este electrocardiograma. În primul rând, pot fi descoperite patologiile congenitale precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar mai pot fi descoperite și afecțiuni electrice ale cordului. Toate aceste afecțiuni, descoperite într-o fază incipientă, pot fi tratate minim invaziv, fără cicatrici, fără durere și cu o internare de doar 24 de ore. Pentru ca niciun copil să nu amâne joaca mai mult de o zi, invităm părinții să realizeze gratuit o electrocardiogramă copiilor lor”, a spus, la rândul său, medicul cardiolog Oren Iancovici.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/