Percheziţii DNA la Primăria Sectorului 5 şi la locuinţa lui Marian Vanghelie. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20% pentru a atribui anumite contracte. Oana Mizil, la DNA

vanghelie

Perchezitii acasa la Marian Vanghelie

sursa https://www.youtube.com

Marian Vanghelie, despre perchezitii

foto – romaniatv.net
articol – de Otilia Ciocan – mediafax.ro

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal, potrivit unor surse. Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sursele citate au precizat că percheziţiile vizează Primăria Sectorului 5 al Capitalei şi locuinţa edilului Marian Vanghelie, mai mulţi procurori deplasându-se şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5, precum şi la sediul firmei Calex Business.

Procurorii fac aceste percheziţii în legătură cu fapte care s-au petrecut din 2007 până în prezent, dosarul vizând lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal, au adăugat sursele citate.

Valoarea contractelor, spun sursele citate, se ridică la două miliarde de lei.

UPDATE 11:38 – Avocat: Primarul Marian Vanghelie este suspectat de abuz în serviciu

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, la locuinţa căruia procurorii anticorupţie fac percheziţii, are calitatea de suspect, afirmă avocatul acestuia, Cezar Bivolaru, precizând că pe mandatul de aducere la DNA se menţionează că acesta este suspectat de abuz în serviciu.

UPDATE 11:10 – Oana Mizil, audiată în dosarul de corupţie al primarului Marian Vanghelie

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost adusă, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în se fac percheziţii la Primăria Sectorului 5 şi la locuinţa primarului.

Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, pentru a atribui anumite contracte

Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au adăugat că edilul va fi dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015″, potrivit comunicatului de presă al DNA, transmis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în nouă locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, “din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”.

“În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a Grupului de Lucru pentru Combaterea şi Documentarea Infracţiunilor de Evaziune Fiscală şi Spălarea Banilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, au adăugat reprezentaţii DNA, în comunicatul de presă.

Procurorii au mai făcut percheziţii, la începutul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/