Mitinguri în Bucureşti şi în ţară. Protestatarii au cerut demisia lui Victor Ponta

Manifestaţie anti-Ponta la guvern - foto - b365.ro

foto si articol – stiri.tvr.ro (b365.ro)

Refuzul premierului de a se retrage din fruntea Executivului i-a scos pe români în stradă. Sute de oameni din Bucureşti şi Cluj Napoca au protestat faţă de refuzul prim ministrului de a pleca din fruntea executivului după ce DNA a început urmărirea penală pe numele său. Mitingurile au fost organizate prin intermediul reţelelor de socializare.

În Bucureşti, câteva sute de oameni s-au adunat în faţa sediului guvernului din Piaţa Victoriei, unde au scandat împotriva premierului. Manifestanţii i-au cerut lui Victor Ponta să plece din fruntea executivului. Protestul vine după ce procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele prim-ministrului pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.
Pe pancartele celor prezenţi la sediul guvernului s-au putut citi mesaje precum “Demisia!”, “Ponta nu mai sta, demisia!”, “My name is Paste. Copy Paste”.

În zonă a avut loc şi o altă manifestaţie, organizată de Partidul Ecologist Român pe teme de mediu, în faţa Muzeului ‘Grigore Antipa’.
Cele două acţiuni nu au perturbat circulaţia în zonă, traficul s-a desfăşurat normal, iar manifestanţii au fost monitorizaţi de Jandarmerie.

Şi în Piaţa Unirii din Cluj cateva zeci de persoane cu steaguri si pancarte au scandat “Demisia” la adresa premierului, pe care l-au acuzat că nu îi mai reprezintă.

Premierul Victor Ponta e urmărit penal de procurorii anticorupţie. Acuzaţiile sunt fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală, fapte comise, spun procurorii, în perioada în care Victor Ponta a fost avocat şi a lucrat pentru firma Şova şi asociaţii. Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta şi de conflict de interese în calitate de prim-ministru. După ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta, atât la discuţia faţă în faţă, cât şi public, premierul a anunţat pe Facebook că nu pleacă din fruntea Guvernului decât dacă i-o cere Parlamentul. “Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.