La ordinea zilei – 8 iunie 2020

Ziua mondială a oceanelor (ONU) - foto preluat de pe www.facebook.com/WorldOceansDay - foto preluat de pe

Ziua mondială a oceanelor (ONU)

foto preluat de pe www.facebook.com/WorldOceansDay
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 8 iunie

Ortodoxe – (†) Sfânta Treime

Greco-catolice – Sf. Treime. Aducerea moaştelor Sf. Teodor Stratilat

Romano-catolice – Sf. Medard, ep.

 

Ziua mondială a oceanelor (ONU)

Sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, Ziua mondială a oceanelor are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane. Tema pentru 2020, dedicată acestei zile, este “Innovation for a Sustainable Ocean“, potrivit www.un.org.
cititi mai mult pe unitischimbam.ro

 

Vreme caldă în următoarele două săptămâni, cu 30 de grade în Muntenia şi Moldova; după 9 iunie creşte instabilitatea atmosferică

Vremea va fi caldă în toată ţara în următoarele două săptămâni, cu maxime termice care vor atinge 30 de grade în Muntenia şi Moldova, însă de la jumătatea acestei săptămâni creşte instabilitatea atmosferică în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

Cod galben de vijelii în 18 judeţe, pe parcursul zilei de luni

 

Situația din România – 8 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1334 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au decedat.

GCS: Încă cinci persoane infectate cu noul coronavirus au murit; numărul total al deceselor – 1.339

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste.

Situația din România - 8 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 8 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică – foto preluat de pe www.facebook.com

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost dec larați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 7 iunie 2020, au fost raportate 1.435.607 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania , Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 284.868 (+1.557) / 40.465 (+204) / 1.239 (+9)
Spania 241.310 (+332) / 27.135 (+1) / 150.376 -
Italia 234.801 (+270) / 33.846 (+72) / 165.837 (+759)
Franţa 153.634 (+579) / 29.142 (+31) / 70.961 (+34)
Germania 183.979 (+301) / 8.668 (+22) / 169.224 (+266)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 7 IUNIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

6.835.723 (+129.721) /398.636 (+3.923)/ 3.143.148 (+55.767)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 6 iunie – 7 iunie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

 

Un nou caz Floyd, în toiul protestelor antirasiste: Un polițist a aplicat electroșocuri, a lovit și a imobilizat cu genunchiul pe gât un american de culoare, în timp ce un alt polițist încerca să își calmeze colegul

Un nou caz Floyd a apărut în toiul unor proteste antirasiste care s-au extins în toată lumea. Pe pagina de YouTube The Battousai a apărut o înregistrare video în care un polițist aplică electroșocuri și ține genunchiul pe gâtul unui american de culoare care a opus rezistență în fața oamenilor legii și care era recalcitrant.

Pe înregistrarea care este datată 5 iunie, adică după episodul George Floyd, se aude cum bărbatul strigă de mai multe ori ”I can’t breathe” (Nu pot să respir), la fel ca afro-americanul ucis prin asfixiere de un polițist care i-a ținut piciorul pe gât timp de 8 minute și 45 de secunde.

În video se mai aude și cum polițistul asupra căruia era camera care a înregistrat incidentul încearcă să își calmeze colegul care aplicase electroșocuri americanului de culoare și îl imobilizase cu genunchiul apăsat pe gât: ”Anthony, relaxează-te!”. Polițistul nu își ascultă colegul și, în timp ce îi aplica electroșocuri bărbatului imobilizat, îl lovește în zona capului (min. 02:58)
cititi mai mult pe www.g4media.ro

 

Moartea lui George Floyd: Cauţiune de 1 milion de dolari, cu condiţii, pentru ex-poliţistul Derek Chauvin

Un tribunal din Minneapolis a stabilit la 1 milion de dolari cauţiunea în cazul fostului ofiţer de poliţie care l-a ţintuit la pământ pe George Floyd timp de aproape nouă minute, înainte de decesul acestuia, conform documentelor tribunalului citate luni de agenţiile internaţionale de presă.

Derek Chauvin (44 de ani) a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

 

SUA: Poliţia din Minneapolis va fi “destructurată”

Ne-am angajat în destructurarea serviciilor de poliţie aşa cum le cunoaştem în oraşul Minneapolis şi reconstruirea cu populaţia noastră a unui nou model de securitate publică cu scopul de a asigura în mod real siguranţa populaţiei noastre“, a declarat preşedinta Consiliului municipal, Lisa Bender, la postul CNN.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Belgia: Poliţia a reţinut aproape 240 de persoane la protestul antirasist din centrul Bruxellesului

Două sute treizeci şi nouă de persoane au fost reţinute duminică la Bruxelles în timpul tulburărilor care au avut loc după o controversată manifestaţie antirasistă organizată în semn de protest faţă de uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb în Minneapolis (SUA), transmite luni EFE.

Circa 10.000 de persoane au participat la protestul din faţa Palatului de Justiţie, din centrul capitalei belgiene, un marş avizat de primarul Bruxellesului, socialistul Philippe Close, dar căruia i se opunea şefa guvernului liberal Sophie Wilmes, din cauza situaţiei sanitare excepţionale ca urmare a pandemiei de coronavirus.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Furtuna tropicală Cristobal a lovit coastele statului american Louisiana

Furtuna tropicală Cristobal a lovit coastele statului Louisiana duminică, în sud-estul Statelor Unite, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), informează AFP. La ora 22:00 GMT, furtuna a ajuns pe coasta de sud-est a acestui stat însoţită de viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră, potrivit aceleiaşi surse. Rafalele au atins 102 kilometri la oră pe o insulă din largul coastelor Mississippi. Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va semna o declaraţie care instituie starea de urgenţă în regiune, măsură care permite deblocarea fondurilor federale.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Revista Presei din 8 iunie

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro
cititi si Evenimentele Zilei de 8 iunie în Istorie