Ionut Gherasim, la lansarea Clubului National Ţărănesc PNŢCD: “blestemul României, FSN-ul este şi la stânga şi la dreapta”

Ionut Gherasim

În ciuda Congresului PNTCD de la Braşov, unde se coace alianţa dintre controversatul lider PNTCD Pavelescu şi PMP, mai mulţi membri ai partidului au organizat lansarea, la Bucureşti, a unui Club Ţărănist, care se doreşte a fi un forum pentru coagularea unei relansări a valorilor care au stat la baza partidului ţărănist.

După 1990, PNTCD condus de preşedintele Corneliu Coposu, a fost cea mai importantă forţă politică ce s-a putut opune neo-comuniştilor conduşi de Ion Iliescu, susţinuţi de Moscova.

O consecinţă a acestui fapt este infiltrarea partidului cu agenţi ai securităţii şi colaboraţionişti, care au ruinat partidul din interior.

Ionuţ Gherasim, ales de Corneliu Coposu pentru a-i urma la cârma Partidului, apoi scufundat de luptele intestine care au urmat după moartea Seniorului, a luat cuvântul la conferinţa de lansare a Clubului, punctând unele dintre problemele care macină Partidul din interior.

2014_09_27_club.still001_rsz

La conferinţa de lansare a Clubului Naţional Ţărănist, Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a luat atitudine faţă de Pavelescu. Liderul PNŢCD, extrem de controversat în cadrul partidului, se află la Braşov, la un congres al partidului, unde se preconizează o alianţă cu PMP.

Despre Congresul de l Braţov, Ciuhandu a afirmat: “Oameni care acuma au ajuns să facă compromisul maxim şi cel mai josnic de a se aflia cu acest partid – PMP, făcut de cel care timp de 10 ani a reuşit să introducă zâzania în societatea românească – Băsescu.”
articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com

 

Asociatia Clubul National Taranist-PNTCD sprijina candidatura lui IOHANNIS la prezidentiale

klaus-iohannis
Klaus Iohannis s-a intalnit, luni, cu membrii legitimi ai Partidului National Taranist si Democrat (PNTCD), membri ai Asociatiei “Clubul National Taranist – PNTCD”. In urma discutiilor dintre cele doua parti s-a stabilit ca Asociatia “Clubul National Taranist – PNTCD” sa sprijine candidatura prezidentiabilului Aliantei Crestin Liberale (ACL) in cursa pentru Cotroceni din noiembrie.
“Membrii legitimi ai PNTCD, regrupati in Asociatia “Clubul National Taranist – PNTCD”, au luat decizia sa isi exprime opinia cu privire la alegerile prezidentiale care urmeaza, in concordanta cu trecutul nostru istoric si eforturile contemporanilor de a stabili orientarea democratica si europeana a Romaniei.

In acest sens, aflandu-ne in fata unei decizii istorice cu privire la viitorul Romaniei, Clubul National Taranist hotaraste sprijinirea candidaturii domnului Klaus Iohannis la presedintia Romaniei, aceasta fiind singura optiune in concordanta cu valorile noastre si cu interesul national.

Delegatia Clubului, in cadrul intalnirii de luni, 22 septembrie a.c., cu dl Klaus Iohannis, si-a afirmat aceasta decizie, sustinerea noastra fiind primita cu bucurie si interes, urmand a se stabili in perioada urmatoare actiuni concrete de manifestare a sprijinului nostru”, se arata in comunicatul remis presei de Asociatia “Clubul National Taranist – PNTCD”.
articol preluat de pe http://www.mondonews.ro