Gabriela Firea şi Nicușor Dan “în dialog” pe problema deficitului de apă caldă şi căldură din Bucureşti

Nicușor Dan şi Gabriela Firea - foto preluat de pe www.g4media.ro

foto preluat de pe www.g4media.ro

14 decembrie 2020

 

Gabriela Firea şi Nicușor Dan “în dialog” pe problema deficitului de apă caldă şi căldură din Bucureşti

11 decembrie 2020 – Nicușor Dan – În direct de la Guvern – Declarații de presă împreună cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu pe tema termoficării din București

 

Gabriela Firea - foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

Gabriela Firea – foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

11 decembrie 2020 – Gabriela Firea 

Urâtā e trezirea la realitate. Cum e când primarul apārā guvernul, în loc sa fie de partea cetatenilor?? Grav, nu? Adevarul adevarat : CET-urile Grozavesti, Sud si Progresul livreaza acum agent termic sub parametri. In loc de 90 grade temperatura, se livreaza la 70 grade. Toata vara nu au facut reparatii, investitii.

Erau ocupati cu campania electorala si ministrul energiei – Virgil Popescu (PNL) si Directorul Elcen – Claudiu Cretu (PNL Sectorul 1 ) – cel care asteapta sa ajunga “moleculele” de apa in calorifer.

Cazane vechi, turbine vechi. 60 de ani. “Firea e de vina. A stat degeaba 60 de ani”!!

Guvernul PNlL trebuia sa intervina pentru reparatii. Dar nu s-a vrut, cat am fost eu primar, ca sa poata da vina lumea pe mine ca se intrerupe furnizarea apei calde. Sau ca ajunge cālâie la consumatori.

Acum, a iesit adevarul la iveala. Nu este apa calda si caldura in peste 3000 de blocuri din cauza Elcen-ului care apartine de Guvern.
Iar primarul, in loc sa solicite in numele bucurestenilor interventii de urgenta, achizitionarea rapida a pieselor stricate, sa se lucreze in trei schimburi pentru defectiunile la CET-uri, le ia apararea celor de la guvern si Elcen!

Practic, nu-i pasa de oameni. A si spus ca urmeaza 2-3 ani grei. Cam tarziu!

De ce nu a spus adevarul in campanie?

Atunci garanta ca, pe 28 septembrie, toate problemele se vor rezolva.

Mai mult, azi îi scapa porumbelul si demonstreaza inca o data ca este de partea guvernului, a baietilor destepti din Energie, si nu a cetatenilor, printr-o declaratie bizara : “noi pompam acum in reteaua primara”. Care noi? El e primar, raspunde de transport si distributie, nu de producerea agentului termic si “pomparea” lui.

Elcen, care apartine de Guvern (Ministerul Energiei) este producatorul de energie termica. Cat sa mai repet? De cate ori sa mai explic?

Toata lumea a inteles, numai primarul e la faza de alfabetizare administrativa.

sursă www.facebook.com/gabifirea

 

Gabriela Firea - foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

Gabriela Firea – foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

11 decembrie 2020 – Gabriela Firea

Cititi si va cruciti! E grav! Dati mai departe! Se sesizeaza institutiile statului? Ce a descoperit avocatul Gheorghe Piperea : “ Cîtu și ministrul “Grindă” au comis o mega-deturnare de fonduri – au dispus virarea de la buget către Primăria Generală, pentru a fi re-virată către RADET, a unei sume de cca 64,5 mil lei, pentru “funcționarea sistemelor de încălzire centralizată a populației”.

Numai că RADET nu mai face parte din acest sistem – e în faliment (pentru că așa a impus Elcen), nu mai are salariați, nu mai are în administrare infrastructura de țevi de distribuție, nu mai are afacere. Acestea au trecut la Termoenergetica!

Ce mai poate face RADET cu acești bani publici (în afară de a plăti onorariu “de succes” de 2,75% lichidatorilor)?

Oare premierul interimar, generalul Ciucă, știe ce i se întâmplă în ogradă?

PS Evident că redistribuirea acestor bani nu se putea face prin simplu ordin de ministru. Dar s-a făcut. Ce lege, ce buget, contează doar umplerea desăgilor, că vine Crăciunul.”

sursă www.facebook.com/gabifirea

 

Nicușor Dan - foto preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan – foto preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

13 decembrie 2020 – Nicușor Dan

Avem 6 săptămâni de când încercăm să ținem pe linia de plutire un oraș făcut praf și să punem bazele dezvoltării viitoare. Nu vreau să pierdem timpul în polemici și să ne scuzăm invocând greaua moștenire. Dar tupeul, obrăznicia și minciuna fostului primar general depășesc orice limită și nu pot să nu răspund.

Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. Despre ce vom putea noi îmbunătăți, după dezastrul făcut de ea, putem fi punctual și în timp evaluați de bucureșteni. Nu am promis miracole, ci administrație onestă și eficientă.

Iată ce nu a făcut Gabriela Firea în 4 ani:

1. Nu a făcut practic nimic pentru a moderniza rețeaua de termoficare a Bucureștiului

2. Nu a reușit să absoarbă 300 de milioane de euro bani europeni, deși i-a avut la dispoziție încă din 2016

3. În vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent

4. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 2016

5. Pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână

6. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza

7. În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu. Dar ne vom ocupa și de ei.

Iată ce am făcut, în colaborare cu Guvernul, în 6 săptămâni de când am preluat mandatul:

1. Am semnat contractul pentru 300 milioane euro bani europeni pentru modernizarea rețelei

2. Avem, de asemenea, alocați 200 milioane euro prin PNRR pentru modernizarea rețelei

3. Vom primi 20 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru contractarea, în regim privat, a unor echipe suplimentare de intervenție la avariile care au loc în prezent

4. Am compensat 300 milioane lei datorii către Elcen. În consecință, Elcen va ieși din insolvență

5. Elcen va accesa 370 milioane euro pentru modernizarea centralelor proprii (bani imposibil de accesat în perioada în care societatea a fost în insolvență). Noua tehnologie reduce costurile, reduce poluarea și, foarte important, permite revenirea mult mai rapidă în caz de avarii.

Acestea sunt faptele. Restul, nu este altceva decât o încercare obraznică și cinică de a specula pe seama nervilor bucureștenilor, care, fără voia lor, au fost obligați în aceste zile să suporte frigul din case și lipsa apei calde.

Știu că există așteptări uriașe de la mandatul meu, știu că primarul în funcție răspunde pentru tot dezastrul administrației trecute.

Știu că timpul nu are răbdare cu cei care îngheață de frig în propria locuință și nu au acces la apă caldă. Îi asigur că voi face, în continuare, tot ce este omenește posibil pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt această bătaie de joc la care sunt supuși din cauzele expuse. Este inadmisibil ca într-o Capitală a unei țări UE să avem astfel de probleme de evul mediu. Vă spun și aici că știu prin ce treceți și că sunt aici să rezolv. O să mai dureze până reparăm toate greșelile care s-au făcut în ultimii 30 de ani și mai cu seamă în ultimii patru ani. În 45 de zile nu se poate, dar cu seriozitate și perseverență, vom îndrepta răul. Aceasta este o promisiune.

sursă www.facebook.com/NicusorDan.ro

 

Gabriela Firea - foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

Gabriela Firea – foto preluat de pe www.facebook.com/gabifirea

13 decembrie 2020 – Gabriela Firea

Frigusor Ban a scris o compunere dictatā de baietii bogati de la ELCEN. Nu explica de ce traim cea mai mare criza in termoficare.

Niciodata nu au fost atat de multe blocuri lasate fara apa calda si caldura. Dar ne explica de ce a mintit în campanie cā, în prima zi de mandat, va rezolva problema apei calde si a cāldurii. Minciuna are picioare scurte!

Iar zilele acestea, în loc sā se zbatā pentru bucuresteni, el si-a pierdut timpul în campanie pentru Orban.

A promis cā va sta cu “poporul” dar îi place la masā cu rechinii politici.

Fiecare minciuna din campanie o va resimti prin toti porii.

Pentru cā nu poti minti cu nerusinare si sā crezi cā tu esti desteptul desteptilor iar toatā lumea e naivā și te crede la nesfârsit pe cuvānt!

Voi interveni pe aceste subiecte la ora 19,00, la Antena 3, la emisiunea realizata de Sabina Iosub si de la ora 20,00 la Romania TV, in cadrul emisiunii realizare de Lili Ruse.

Va astept cu drag!

sursă www.facebook.com/gabifirea