Dacă dai cu mașina în groapă, ești plătit; Se întâmplă într-o țară din Europa

Gtopi-asfalt-586x319

Independent.md

Există ţări în care gropile din şosele şi neplăcerile cauzate de acestea şoferilor sunt aproape inexistente, iar atunci când se întâmplă ca astfel de neplăceri să apară, conducătorii auto sunt despăgubiţi de către stat.

Marea Britanie este una dintre aceste ţări, în care gropile sunt o minune. Totuşi, la fiecare 11 minute, un şofer completează cerere de despăgubire pentru că şi-a stricat maşina din cauza unei gropi.

În 2013 şi 2014, autorităţile din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia au rezolvat 12.000 de cazuri din cele 50.000 de solicitări.

Suma medie pe care au primit-o şoferii a fost 380 de euro pentru reparaţii, în scădere de la 480. Pe lângă aceşti bani, administraţiile au mai plătit 190 de lire medie pentru soluţionare (cheltuieli administrative cu reclamaţiile).

Surrey (Anglia) a condus la numărul de despăgubiţi – 3.900, iar 20% dintre ei au primit banii. Costurile administraţiei locale din Surrey au fost de 331.000 de euro.

Următorul oraş cu multe gropi în Anglia, după numărul de reclamaţii, e Essex. Aproape 3.000 de oameni şi-au distrus maşinile în gropi şi au cerut bani de la stat. Doar 4% dintre cazuri au fost onorate.

În momentul acesta, pe englezi i-ar costa 16 miliarde euro repararea tuturor drumurilor din Marea Britanie. Problema pe care o pun oamenii mai presus de despăgubiri este că gropile pot fi chiar mortale pentru şoferi, pasageri şi pietoni.

articol preluat de pe http://independent.md/