Platforma Europeană pentru Libertăţi

elp_header_logo-1dd3f1a9da4bc1f933b0e1c0854807f4

Platforma Europeană pentru Libertăţi (European Liberties Platform-ELP) este o rețea informală de organizaţii non- guvernamentale (ONG-uri) care monitorizează respectarea libertăţilor civile în Europa. Scopul principal al Platformei este sprijinirea activităţilor de advocacy şi a eforturilor de mobilizare întreprinse de organizațiile partenere. Platforma îşi propune de asemenea să sporească reprezentarea intereselor drepturilor omului la nivel național și la nivelul Uniunii Europene (UE). Liberties.eu, website-ul cu știri despre drepturile omului al rețelei și care permite e-participarea, reprezintă piatra de temelie a Platformei. Liberties.eu este o resursă indispensabilă pentru serviciul de comunicarea multilingvă al ELP, existând cu scopul de a împărtăși și a crește gradul de conștientizare cu privire la probleme legate de drepturile omului în Europa .

Membri ELP sunt organizaţii care activează în mai multe domenii relevante pentru drepturile omului şi libertăţile civile în Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Olanda. ELP se va extinde în continuare, cu scopul de a include organizații din toate cele 28 de state membre ale UE. Liberties.eu îşi propune să mobilizeze sprijinul public pentru a revigora democrațiile în UE și a consolida mișcarea europeană a drepturilor omului.

Toate informaţiile distribuite prin Liberties.eu aparțin ONG-urilor partenere ELP care au cunoștințele și experiența directă cu problemele legate de drepturile omului din țările lor. În conformitate cu misiunea sa, ELP își propune să sprijine şi să ajute organizațiile care activează în domeniul libertăților civile și susținătorii lor prin utilizarea instrumentelor inovatoare de e – participare. Platforma îşi propune să îndeplinească trei scopuri specifice. În primul rând, Liberties.eu facilitează colectarea de informații și diseminarea acestora într-un mod uşor de utilizat şi uşor accesibil. În al doilea rând , se permite interacţiunea între organizaţii şi cetăţeni prin integrarea mijloacelor de social media (Facebook, Twitter, YouTube etc ), creându-se posibilitatea unor dezbateri. În al treilea rând, Platforma ajută la creşterea sprijinul public pentru campanii naţionale şi reuneşte o diversitate de voci din întreaga UE. Caracteristica fără precedent a Liberties.eu este disponibilitatea conţinutului în toate limbile organizaţiilor membre, conţinut asigurat în timp real de traducători şi editori.

ELP a fost înfiinţată cu sprijinul Fundaţiei Open Society (OSF) oferit în cadrul Proiectului European pentru Libertăţi Civile.
articol preluat de pe liberties.eu/ro