Ce este un “cerc” Podemos ?

10599508_371608252990127_3635469458431994860_n

Initiativa Podemos a facut conexiunea cu dorinta de schimbare politica la scara larga , a reusit sa incite sa trezeasca asteptari si iluzii mari si s-a cristalizat in sute de “cercuri” Podemos.Existenta unui “cerc” nu trebuie sa inlocuiasca actualele forme de asociere din diferitele locuri unde acestea exista deja. Trebuie sa fie spatii unde toata lumea e bine venita , unde toti contribuim cu ceva nou si ducem mai departe ideea de democratie.Pentru a reusi e nevoie sa lasam deoparte diferentele. Toate si toti suntem utili.Putem!

10600511_364446300372989_3025925285330907877_n

Cercurile Podemos sunt mai presus de orice sigla. Sunt spatii unde invingem frica , dezbinarea si resemnarea pentru a construi uniune a cetatenilor impotriva saraciei si a celor care au sechestrat democratia.Din interiorul cercurilor aparam bunul simt ; suntem cetateni si avem dreptul sa avem drepturi; sa traim fara grija : sanatatii , a educatiei , a pensiei si a protectiei sociale: fara teama ca vom ramane fara pamant sau fara tara , fara munca , fara cultura fara sa ne dezvoltam ca persoane si ca popoare , fara teama ca ne vor minti si ne vor maltrata , sau ca ne vor face sa platim datoriile lor si ne vor fura.

Suntem multi cei care aprobam toate astea si suntem deacord ca cei care ne-au adus in aceasta situatie nu ne vor salva din ea. Societatea civila face multe eforturi si incearca sa iasa din putul in care ne-au aruncat dar sunt unii care nu vor sa faca nimic pentru a indrepta lucrurile sau chiar le inrautatesc. Trebuie recuperata democratia pe care ei au sechestrat-o pentru ca puterea este a poporului si a cetatenilor.Podemos este o initiativa care vrea sa transforme acea majoritate tacuta care e satula de ei intr-o forta a schimbarii.Pentru a reusi trebuie sa lasam deoparte diferentele dintre noi: toate si toti suntem necesari.

“Fiecare “cerc” este un spatiu deschis pentru oricine doreste sa participe , unde societatea civila poate sa redacteze si sa duca la bun sfarsit un program cu ajutorul caruia sa poata face fata situatiei de urgenta prin care trec tarile din sudul Europei ,este un spatiu unde cetateanul de rand este protagonist in campanie electorala. In acelasi timp fiecare “cerc” este un spatiu unde se construieste unitatea populara unde cetateanul nu doar asculta discutii interminabile ci ia decizii impreuna cu ceilalti si lucreaza impreuna cu ei.”
articol preluat de pe https://www.facebook.com/podemosromania