”Vrem parc nu betoane!” Lanț uman în Parcul IOR pentru a transmite mesajul că implicarea civică poate schimba deciziile politice care nu țin cont de voința cetățenilor

parc-ior-10

autor Catiusa Ivanov

”Vrem parc nu betoane!” Peste 100 de persoane au protestat sâmbătă în Parcul IOR împotriva construirii unei săli polivalente pe circa 3.000 mp din spațiul verde. Primăria Sectorului 3 a anunțat joi că renunță la proiect (detalii aici) însă cetățenii vor mai mult decât o declarație și doresc să fie abrogate toate hotărârile de Consiliu local prin care a fost aprobat proiectul. Oamenii prezenți la protest au realizat și un flashmob, făcând un lanț uman care a marcat zona unde Primăria vroia să construiască sala polivalentă.

parcul ior 6

“Cauzele protestului nostru civic anunțat de Prietenii Parcului IOR nu dispar odată cu acest anunț al Primăriei. Dorim să fie oprită betonarea aleilor, înlocuirea ierbii cu gazon, construcțiile monstruoase de toalete publice (roz), sistarea șantierelor de tot felul care poluează aerul si poluează fonic parcul IOR. Dorim transparență cu privire la contractele de întreținere a parcului si costurile acestora. Dorim reintegrarea în Parcul IOR a celor 12 hectare retrocedate ilegal! În plus, vrem să transmitem un mesaj de încurajare pentru alte grupuri care luptă pentru protejarea spațiului verde din oraș. Victoria noastră este un semnal pozitiv că se poate. Și e necesar că lumea să afle că suntem din ce în ce mai mulți cei care protejăm cetățenii de abuzuri”, au scris cetățenii pe pagina de Facebook – Prietenii Parcului IOR.

parcul ior 1parcul ior 3parcul ior 4parcul ior 5parcul ior 7parcul ior 8

parc ior 10parcul ior 9Foto: Facebook/Prietenii Parcului IOR

articol preluat de pe http://www.romaniacurata.ro/