“Cartierul pentru Justiţie”, de 270 milioane de euro, va fi construit vis-a-vis de Tribunalul Bucureşti

dsc04634

Bursa

Terenul situat vis-a-vis de Tribunalul Bucureşti, respectiv fostul amplasament al esplanadei, reprezintă prima variantă pentru construirea “Cartierului pentru Justiţie”, un ansamblu de clădiri, în care vor funcţiona instituţii din acest domeniu, a declarat ieri Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării. 

“Cartierul pentru Justiţie” reprezintă un obiectiv de investiţii publice al MDRAP şi include construirea unui complex urbanistic, destinat sediilor unor instituţii aparţinând sistemului judiciar, precum: CSM, Inspecţia Judiciară, CAB, Judecătoriile sectoarelor 2 şi 3, Parchetele de pe lângă Tribunalul Bucureşti, INM şi Şcoala Naţională de Grefieri.

Valoarea acestui proiect este de 270 de milioane de Euro, sursa de finanţare o reprezintă bugetul MDRAP, iar perioada de timp în care urmează a se construi este de cinci ani începând cu 2015.

Master planul “Cartierului pentru Justiţie” cuprinde o clădire de nouă etaje, unde va funcţiona Palatul de Justiţie, o clădire de trei etaje, în care va activa CSM, şi o alta de patru etaje, unde vor funcţiona Parchetele.

“Cartierul pentru Justiţie va avea ca primă variantă terenul amplasat vizavi de Biblioteca naţională, fostul amplasament al esplanadei. Nu e o «fata morgana». Terenul e în administrarea Ministerului Dezvoltării. Sunt mai multe variante la care am lucrat şi e destul de fezabilă varianta cu terenul respectiv. Avem discuţii şi cu Primăria Capitalei, pentru că, pe lângă Cartierul de Justiţie, acolo o să se realizeze un complex cultural şi de agrement şi, de asemenea, câteva clădiri înalte pentru birouri. E un concept integrat şi avem două variante: lucrăm în concept integrat sau lucrăm pe secţiuni”, a spus, ieri, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul anunţat anterior, privind construirea pe acel teren a unei săli polivalente, Dragnea a spus că acest lucru rămâne valabil ca posibilitate.

“Rămâne în continuare posibilitatea, repet, pentru trei funcţiuni: sală polivalentă, în care se pot desfăşura spectacole, inclusiv filarmonică, o secţiune destinată pentru clădiri de birouri şi secţiunea Cartierului de Justiţie”, a spus Dragnea.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat că locul a fost ales pentru că este vis-a-vis de cea mai mare instituţie de justiţie din România, respectiv Tribunalul Bucureşti. Oficialul a mai spus că în planul urbanistic sunt prevăzute o sală de concerte şi clădiri de birouri.

foto observatorulurban.ro