(Liviu Mihaiu) Liviu Dragnea, între “deep state” şi “deep throat”

Liviu Dragnea (mediafax-foto-alexandru-dobre - preluat de pe www.gandul.info

Liviu Dragnea

foto – Alexandru Dobre – Mediafax (preluat de pe www.gandul.info)
articol realizat de Liviu Mihaiu (preluat de pe www.gandul.info)

Liviu Mihaiu - foto preluat de pe facebook.com

Liviu Mihaiu – foto preluat de pe facebook.com

05 februarie 2019

 

Dragnea e în clepsidra fără întoarcere a morţii sale politice lente. Iar armatele de inamici ies ca orcile din toate găurile negre ale României.

Ponta îl vampirizează de tot ce-nseamnă cadru nostalgic. Dacă e şi cu ceva formă de colaborare cu serviciile secrete – arbitrul suprem al politicii româneşti, după epoca “fondatoare”, Băsescu – atunci defectarea e ca şi asigurată.

Iar dacă ne uităm la ultimele două achiziţii de soi ale “micului Titulescu” detronat: Mihai Tudose – fost premier pus să jure în Comitetul Politic Executiv al PSD că nu are agendă dublă – şi Georgian Pop, foşt şef al Comisiei de Supraveghere a SRI, figurant de tip “selfie” în raporturile sale de control cu acest serviciu, atunci ne dăm seama că s-a dat semnalul ultimelor atacuri ale clonelor.

În aceeaşi ordine de idei şi fapte subversive, mai sunt două războinice de marcă pierdute în războiul teleormănean al social-democraţiei:

Corina Creţu, singurul nostru comisar european, care şi-a părăsit partidul în care se află de peste 25 de ani, optând pentru lista de europarlamentare a Pro României lui Ponta şi Gabriela Firea, al cărei sprijin politic i-a fost retras, plus 180 de milioane de euro, deci şi posibilitatea de a avea guvernul ca partener în proiectele sale mari, menite să-i dea combustibil pentru a doua candidatură la Bucureşti.

Primăriţa vedea de mult negru în faţa ochilor şi va voi sângele tuturor teleormănenilor din social-democraţia românească, cu-atât mai mult cu cât, de la 10 august, iluzia bugetelor s-a topit în urzeala tronului lui Carmen Dan, cea care a asigurat back-up-ul bătăliei anti #rezist, riscând penal pielea celui mai apropiat colaborator al Gabrielei, ex-prefecta Speranţa Cliseru.

De fapt, provocarea la luptă dreaptă, corp la corp, s-a făcut vizibilă, zilele trecute, troznind pe reţelele de socializare direct de pe telefonul mobil al primarului general.

Mănuşa dnei Firea arată cam aşa, pe contul său personal:

Război total împotriva conspiraţiei cu proşti a lui Dragnea

Ba mai mult, ca să fie şi cu flăcări, Escobarul din fruntea PSD şi-a pus şi majoritatea primarilor din ţară în cap, odată cu ideea erdoganistă de a ţine o bucată mare din bugetele cuvenite primăriilor, centralizând 40% din bani la cheremul său. Iar reprezentanţii comunităţilor vor spune îndreptăţit alegătorilor, indiferent de culoarea politică a edilului revoltat, că: “Guvernul e de vină! Ne-a luat banii!”

Bunăoară, cel mai înjurat om al momentului şi-a atras cel mai mare duşman intern, care aduce o oaste imensă de bugetari ce vor manevra furibund, nu-i aşa, pentru bani, orice resursă pentru a-l da jos pe omul care ţine ţara într-o gherilă financiară tâmpită. Într-o administraţie care este practic mai blocată şi ineficientă ca niciodată, rebeliunea primarilor va fi letală.

Dragnea şi statul paralel egal foot

Unul dintre marile subiecte-aliat ale fostului majordom al tuturor foştilor preşedinţi PSD şi PD (pentru cine nu ştie, Adriean Videanu l-a adus în politică pe Liviu Dragnea) şi care îl ţineau drept “erou” al tuturor năpăstuiţilor luaţi la talere de Justiţia binomului, este “Statul Paralel”. Dincolo de faptul că a făcut pe ospătarul la chermezele cazone la care nici Băsescu nu se ducea, ca să nu se-amestece şantajul şi băuturile cu prea mulţi martori, stăpânul tractoarelor din PSD le-a mărit pe 2019 bugetul tuturor serviciilor secrete cu o medie de 14%, începând cu 4,8 % (SRI) până la peste 20% STS şi SPP, în buna tradiţie a ultimilor 15 ani de exponenţiale şi succesive măriri.

Prefăcându-se mirat, ca un om venit din concediu, ce nu a avut timp să-şi dea avizul pe bugetul ţării, şerpilianul Dragnea apare în spaţiul public, jucând o greţoasă indignare, cum că banii aceştia mai bine se duceau pe vitaminele D ale copiilor (sic! – de unde a furat Dragnea conform folclorului jurnalistic!!? – de la copii), lăsând un gust amar în gura adversarilor “statului paralel”, ca Liviu Pleşoianu, colonelul Dragomir, Antena 3, RTV şi alte categorii de stipendiaţi sau admiratori ai dublului condamnat penal. Alţi candidaţi la inamiciţie.

Poza de bunker, cu creionul in mână, pe foaia bugetului, e deja notorie pentru a mai înşela aparenţele şi a face credibilă orice formă de inocenţă.

Iar, dacă la sinopsisul duşmanilor vechi şi noi al celui mai influent om cu faţă de tractorist din România, mai alăturăm şi pe Preşedintele Iohannis, Ambasadele, Băncile, Corporaţiile, George Maior, Coldea, Mugur Isărescu, sectorul civil profesionist neguvernamental, presa filoamericană şi două condamnări penale, putem să credem că preşedintele PSD nu prinde Paştele.

Şi nici ambasada de la Ierusalim şi nici medalia de la Patriarhul Daniel nu vor mai folosi la “Înviere”.

No Resurection Guaranteed.

 

articol realizat de Liviu Mihaiu (preluat de pe www.gandul.info)