Asociaţia România Vie – Comunicat

Romania Vie - foto: facebook.com

foto si articol: facebook.com/RomaniaVie

18 decembrie 2015

Asociaţia România Vie a contribuit din plin la Campania Politica Fără Bariere încă de la începuturile acesteia, dar nu a fost consultată cu privire la poziţia exprimată mai jos şi nici nu şi-o asumă.

Considerăm că orice modificare a legislaţiei electorale de natură să consolideze caracterul democratic al alegerilor şi statul de drept nu contrazice spiritul recomandării Comisiei de la Veneţia privind nemodificarea acestei legislaţii cu mai puţin de un an înainte de alegeri, întrucât aceea creează o protecţie contra abuzului legislativ, a schimbării în ultimul moment al regulilor jocului de natură să vicieze procesul electoral.

Ceea ce sub nicio formă nu poate fi vorba despre introducerea în legea alegerilor locale a alegerii primarilor din două tururi de scrutin.

Actuala reglementare este cea care protejează primarii actuali, care ar urma să fie menţinuţi în funcţii chiar şi în absenţa reprezentativităţii.

Prin urmare, ne desolidarizăm de autorii textului de mai jos şi ne vom continua demersurile pentru modificarea legii, precum cel început săptămâna trecută pe lângă Avocatul Poporului.

Poziție privind alegerea primarilor în două tururi

articol preluat de pe: facebook.com/RomaniaVie