Ziua ”Zero discriminare”

Ziua ''Zero discriminare'' (ONU) - foto preluat de pe www.facebook.com

Ziua ”Zero discriminare” 

foto preluat de pe www.facebook.com

 

Ziua ”Zero discriminare’‘ este marcată în fiecare an la 1 martie, la iniţiativa UNAIDS – Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA.

În 2020, sub sloganul ”Zero discriminations against women and girls”, campania UNAIDS face referire la discriminarea cu care se confruntă femeile şi fetele în toată diversitatea lor, pentru a atrage atenţia şi a mobiliza în vederea promovării egalităţii şi emancipării pentru femei şi fete, se arată pe site-ul www.unaids.org.

Deşi unele ţări au făcut progrese lăudabile privind o mai mare egalitate de gen, discriminarea împotriva femeilor şi fetelor există încă peste tot în lume. Intersectate cu alte forme de discriminare – spre exemplu, pe criteriu de rasă, etnie, dizabilitate, orientare sexuală sau identitate de gen – aceste încălcări ale drepturilor afectează în mod disproporţionat femeile şi fetele. În cele din urmă, inegalitatea de gen afectează sănătatea şi bunăstarea tuturor. În multe ţări, legi prin care femeile şi fetele sunt discriminate rămân în vigoare, în timp ce legile menite să susţină drepturile fundamentale ale femeilor şi să le protejeze pe acestea împotriva vătămării şi a tratamentului inegal lasă de dorit, se mai arată pe site-ul www.unaids.org.

Campania ”Zero discriminare” se doreşte a fi un apel adresat oamenilor de pretutindeni de a promova şi sărbători diversitatea, toleranţa şi incluziunea şi de a acţiona împreună pentru a pune capăt discriminării.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro