Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi la New York

15PROTESTFLOATER-master675

foto – nytimes.com
articol – Ioana Bojan – Mediafax

Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi marţi după-amiază la New York, iar mai mulţi poliţişti au fost agresaţi, relatează New York Times în ediţia electronică.

Stephen Davis, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că 34 de persoane au fost arestate până la ora 18.40 (miercuri, 1.40, ora României), însă numărul celor reţinuţi urma să crească până la sfârşitul serii.

Un sergent de poliţie aflat în timpul liber a fost lovit cu pumnul şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar agresorul său nu a fost prins, a mai spus Davis. Poliţia investighează de asemenea cazul unui ofiţer lovit în cap cu o sticlă de bere.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a afirmat într-un comunicat că violenţa împotriva poliţiei este inacceptabilă. “Orice persoană care ar putea folosi dreptul la proteste paşnice pentru a iniţia violenţe, a provoca răni sau a incita la tulburări – fie împotriva poliţiei, fie a persoanelor sau a proprietăţii din oraşul nostru – trebuie să se considere avertizată că oraşul New York nu va accepta acest lucru”, a adăugat primarul.

Potrivit martorilor şi informaţiilor postate pe reţelele de socializare, mai mulţi protestatari au fost luaţi cu dubele poliţiei. De asemenea au fost raportate confruntări între poliţie şi demonstranţi, iar mai mulţi poliţişti au fost vizaţi de diferite obiecte aruncate de protestatari.

Organizaţia Stop Mass Incarceration Network a organizat marşul, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din Statele Unite. Aproximativ 400 de persoane au participat la prima parte a manifestaţiei, care a început în Union Square la ora 14.00 (21.00, ora României) şi a continuat pe Broadway, către sediul poliţiei din Lower Manhattan.

Unii protestatari au părăsit grupul şi s-au îndreptat spre podul Brooklyn, unde au spart blocada poliţiei, au sărit un gard şi au pătruns pe carosabil, perturbând traficul rutier câteva ore.

Demonstraţia a avut loc în urma unei serii de incidente în urma cărora persoane afroamericane neînarmate au fost ucise de poliţişti.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/


sursa – https://www.youtube.com


sursa – https://www.youtube.com