Protest anti-Ponta în Piaţa Universităţii. “Jos Guvernul mafiot, Jos mafia Ponta, Stop terorii comuniste”

Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
articol – Andrei Pricopie – epochtimes.ro

În jur de 100 de persoane protestează duminică în Piaţa Universităţii din Capitală împotriva Guvernul Ponta.

“Jos Ponta, jos Ponta”, “Păcat, păcat de sângele vărsat”, “Solidaritate cu diaspora”, “Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, “Antena 3, nişte derbedei”, “PSD, ciuma roşie” au fost unele dintre lozincile scandate de protestatarii nemulţumiţi de modul în care premierul Victor Ponta şi echipa sa de miniştri au înţeles să conducă România.

Oamenii au pancarte cu mesaje de genul “Jos Guvernul mafiot, Jos mafia Ponta, Stop terorii comuniste, Jos Parlamentul penal”, “Vrem vot prin corespondenţă”, “Solidari cu diaspora” sau “Je suis Ponta” (şi mai sus o poză cu Mickey Mouse).

Câteva persoane s-au îmbrâncit, situaţia fiind rapid dezamorsată de jandarmi. Protestatarii acuză că a fost vorba de o diversiune menită să submineze credibilitatea activităţii de astăzi.

Concret, printre protestatari s-au strecurat persoane care au afişat mesaje legate de PNL şi PDL, mesaje ce intrau, protrivit protestatarilor, în contradicţie cu mesajul trasmis de manifestaţia lor, astfel că au încercat să îi scoată din mulţime şi atunci a avut loc respectiva altercaţie.

“Ieşim în stradă ca să-i arătăm infantilului de la Palatul Victoria că nu toţi românii îşi vând demnitatea pe patru mici şi o bere, ieşim ca să-i arătăm că cei trei ani de când conduce România noi îi considerăm ani pierduţi”, a scris, pe Facebook, unul dintre participanţii la manifestaţia anti-guvernamentală.

Organizatorii protestului, care au invitat în stradă “cetăţenii români care doresc să îşi ia ţara înapoi”, au transmis opiniei publice următorul mesaj:

“Bomba la adresa democraţiei a fost dezamorsată prin vot de românii din diaspora şi de generaţia Facebook, deveniţi eroi peste noapte şi fără să-şi dorească probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se făceau că nu vad, netul, contul de Facebook, pozele, filmele şi smartphone-urile au fost armele românilor care au simţit pericolul la adresa unei libertăţi democratice.

Victor Ponta nu mai are nici puţina credibilitate pe care o mai păstra în plan extern. Cum se va simţi de acum încolo când, pe lângă stigmatul plagiatului, va trebui să poarte în faţa liderilor europeni şi bolovanul unui totalitaritarism de neînţeles în lumea civilizată? Ce le va spune omologilor săi, când îl vor întreba de ce au fost nevoiţi să plătească jandarmi, să aibă circulaţia blocată pe străzi, să audă scandări în capitalele lor?”

articol preluat de pe http://epochtimes.ro/

inregistrare video http://epochtimes.ro/news/protest-anti-ponta-in-piata-universitatii-jos-guvernul-mafiot-jos-mafia-ponta-stop-terorii-comuniste—233052