(video) Dosar de politician: Județul Constanța, firma privată a clanului Mazăre

radu-mazare-forbes

foto – pressalert.ro
articol – b1.ro

Procurorii DNA prezintă cazul primarului de la Constanța, Radu Mazăre, care a transformat județul Constanța în firma lui privată. L-a avut drept ajutor de nădejde pe Nicușor Constantinescu.

Maăre este acuzat că a luat circa 26 de milioane de euro mită prin intermediul unei societăți controlate de “contabilul” său neoficial, afaceristul Strudinsky, partener cu Mazăre în 8 firme diferite. Cum se desfășura operațiunea de îmbogățire? Afaceristul Strudinsky stătea liniștit și își bea zilnic cafeaua la biroul său din incinta restaurantului Temple din Constanța. 

Primăria Constanța făcea licitații pentru servicii de publicitate sau pentru organizarea de evenimente. Licitațiile, în valoare de milioane de euro, erau câștigate invariabil de firma Soti Cable Neptun și Telegraf, unde Strutinsky era sef. 

La fel, dacă de exemplu voiai să construiești un mall la Constanța sau să faci o investiție imobiliară, trebuia să cumperi publicitate la ziarul și televiziunea clanului Mazăre. Același Strutinsky venea și îți tăia o factură mare de tot, de ordinul milioanelor de euro, de parcă televiziunea lui Mazare ar fi fost CNN.

Dosar de politician – 20 martie

articol preluat de pe http://www.b1.ro/