(video) Dosar de politician: Experimente PSD la ministerul Finanțelor. Orlando ”discotecarul” strânge șurubul

Eugen Teodorovici - foto captura video youtube.com

Eugen Teodorovici
foto captura video youtube.com
articol preluat de pe B1 TV

În 3 ani, premierul Victor Ponta a derulat mai multe experimente politice la ministerul Finanțelor, cel mai important minister al țării din ultima perioadă. 

Primul experiment a fost Florin Georgescu, numit ministru la Finanțe în 2012. Georgescu, un adevărat tiranozaur al sistemului bancar s-a plictisit repede și s-a întors la Banca Națională. 
Al doilea experiment ministerial a fost înfiintarea ministerului Bugetului pentru profesorul Liviu Voinea, asta pentru ca premierul să controleze direct cheltuirea banilor de la buget. Voinea a fugit și el tot la BNR. 

A urmat Ioana Petrescu, școlită în Statele Unite, dar care și-a rupt diploma în hățișul intereselor și combinațiilor de la ministerul Finanțelor. 

Penultimul experiment a fost extrem de dureros pentru premierul Ponta, Darius Vâlcov, cel atât de lăudat pentru modificarea codului fiscal, a ajuns la pușcărie. 

În fine ajungem și la actualul șef al Finanțelor, Orlando Eugen Teodorovici, pe care îl analizăm în continuare. 

În ceea ce-l privește pe Teodorovici, lucrurile sunt simple: ministrul este văzut în public mai tot timpul cu gura la urechi, așadar este un om vesel, este multimilionar în euro și degustător de femei frumoase. Teodorovici frecventează cluburile de fițe și este poreclit mai nou Orlando Bloom de la finanțe sau “discotecarul”. 

În continuare o să vă prezint câteva informații în exclusivitate despre ce se întâmplă la ministerul Finanțelor. Opinia publică s-a întreabat de ce trebuie fiscalizat bacșisul și de ce se strânge atât de tare șurubul fiscal la micii comercianți. 

Pentru că la bugetul de stat trebuie încasați urgent circa 1 miliard de euro. România se află într-o situație delicată! Ce s-a întâmplat? Pe vremea în care ministrul Teodorovici era șef la ministerul fondurilor europene, acesta a decontat de la bugetul de stat facturile către firmele și instituțiile care derulau fonduri europene. 

În mod normal banii trebuiau să vină de la Bruxelles. Însă, ca să crească absorbția fondurilor și să nu se mai blocheze proiectele europene, Teodorovici a propus ca bugetul de stat să acopere cheltuielile urmând ca apoi să-și recupeze banii de la Uniunea Europeană. 

Însă, UE nu vrea să ne deconteze banii deja cheltuiți, mai mult, europenii au trimis controale prin  intermediul organismului de luptă antifraudă care verifică acum contractele de la ministerul dezvoltării. 

Europenii suspectează fraude în programul de resurse umane, mediu, telecomunicații și IT. Vă dați seama că ministrul Orlando, care se laudă că a făcut 53 la sută absorbție de fonduri europene, trebuie să acopere acum gaura din postura de ministru de finanțe. 

Dacă se dovedesc și fraudele de miliarde făcute cu fondurile europene în ultimii 2 ani, Orlando riscă și mai mult. 

Dar totuși, cine este acest domn Orlando Teodorovici? Ministrul Finanțelor este un fost liberal reeșapat în PSD, el asculta doar de ordinele lui Victor Ponta și, din când în când, de ale lui Sebi Ghiță. 

El a fost secretar de stat în ministerul Economiei în timpul guvernării Tăriceanu și s-a aflat în zona de influență a lui Dan Radu Rușanu, poreclit Unchiul. 

Teodorovici are experiență în derularea fondurilor europene deoarece a coordonat programele ISPA și Sapard în guvernarea Năstase iar apoi a fost director al organismelor care implementau fondurile europene pentru infrastructură și coeziune. 

Dosar de politician: Eugen Teodorovici, uns cu toate alifiile politice

articol preluat de pe http://www.b1.ro/