Turcia: O jurnalista a fost arestata pentru o postare pe Twitter

Turcia--O-jurnalista-a-fost-arestata-pentru-o-postare-pe-Twitter

Ziare.com

Jurnalista turca Sedef Kabas a fost arestata marti pentru o postare pe Twitter in care denunta coruptia din Turcia si le cerea turcilor sa nu uite numele judecatorului care a dispus neinceperea urmaririi penale in scandalul de coruptie ce a lovit regimul de la Ankara in urma cu un an, transmite AFP.

Un tribunal din Istanbul a decis urmarirea in justitie a jurnalistei pentru ca a ”prezentat drept tinte persoane insarcinate cu lupta contra terorismului”, a spus avocatul jurnalistei, Celal Ulgen, care a denuntat procedura ca fiind ilegala.

Pe de alta parte, intr-o procedura separata, un alt jurnalist, Mehmet Baransu, critic vehement la adresa regimului de la Ankara, a fost retinut marti pentru a patra oara, insa a fost eliberat dupa cateva ore.

Baransu este jurnalist de investigatii la cotidianul Zaman, apropiat al miscarii islamiste a imamului Fethullah Gulen, fost aliat al lui Erdogan, dar care a devenit principalul sau adversar.

Recep Tayyip Erdogan, ales presedinte al Turciei in luna august, a promis sa neutralizeze confreria lui Gulen.

La inceputul acestei luni, mai multi jurnalisti de opozitie au fost arestati. Dintre acestia, Hidayet Karaca, directorul canalului de televiziune Samanyolu, a fost deja inculpat pentru ‘terorism’.

articol preluat de pe http://www.ziare.com/